Skip to main content
Wie van voetbal houdt komt anno nu goed aan zijn trekken. Er is altijd wel een competitie of toernooi gaande en de start van een nieuwe competitie is nooit ver weg. Toch is het alweer zeven weken geleden dat voor het laatst de bal rolde in een wedstrijd van SV Spakenburg. Dus elke echte Blauwe kijkt toch weer reikhalzend uit naar het eerste potje voetbal van Spakenburg, al is het “maar” voor een oefenduel.
De eerste tegenstander in de oefencampagne is Jong AZ. Vroeger nog competitiegenoot in de Tweede Divisie, maar de afgelopen jaren een gedegen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie en dus een niveautje hoger spelend. Afgelopen seizoen gooide enkele spelers van Jong AZ hoge ogen door de Youth League overtuigend te winnen. De Youth League kan gezien worden als de Champions League voor de jeugd en daarmee is bovenstaande dus een hele knappe prestatie.
Voor Jong AZ is het pre-season al in volle gang. Vorige week trof het regerend kampioen Katwijk. De kustbewoners kwamen op voorsprong via twee goals van Tim Freriks. Een eigen goal van Paul Kok en een Alkmaarse treffer van Iman Griffith brachten de stand nog voor rust weer op gelijke hoogte. In de tweede helft trok AZ met veel energie de wedstrijd verder naar zich toe en Tom Kerssens produceerde de winnende treffer.
Woensdag kwam Jong AZ weer in actie. Competitiegenoot VVV-Venlo acteerde nu als opponent. Ook nu kwam de ploeg uit Alkmaar op een achterstand. Nick Venema zette de Venloërs op een voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft was Iman Griffith wederom de man met de gelijkmaker op de schoen en Damienus Reverson verzilverde de toegewezen strafschop en zette daarmee de 1-2 eindstand op het bord.
Voor de Blauwen zal het morgen zoals gezegd de eerste oefenwedstrijd zijn. De mannen van Chris de Graaf kwamen alleen nog in actie op de trainingen van vorige en afgelopen week. De Blauwe selectie zal voor het grootste gedeelte herkenbaar zijn. De nieuwelingen om naar uit te kijken zijn: Tom Noordhoff, Tobias Kleijweg, Sam van Huffel, Ahmed El Azzouti, Mukhtar Suleiman en Bo van Essen. Ook Kevin van Dieren is aangesloten bij de selectie, maar de jeugdige verdediger speelde vorig jaar ook al enkele wedstrijden voor het eerste.
De wedstrijd tussen SV Spakenburg en Jong AZ begint om 14:00 uur, een uurtje vroeger dus dan je gewend bent van thuiswedstrijden op de Blauwe zijde van De Westmaat. Het Blauwe terras en de kantine zijn na afloop geopend en we zien je graag daar, tot dan!