Skip to main content
Vorig jaar streek Ajax neer op de Blauwe zijde van De Westmaat. Toen werd er op woensdag 26 oktober een Ajax Clinic gehouden. Dit jaar werd er groter uitgepakt. In de eerste week van de zomervakantie werd er een Ajax Camp gehouden. Vijf dagen die in het teken van spel, plezier en ontwikkeling stonden. Aan dit prachtige event deden maar liefst 100 kinderen mee en alleen dat al maakte het event tot een groot succes!
Naast de hoge opkomst was al het andere ook weer tiptop geregeld. De aankleding, de bevlogen leiding, trainers en assistentie, het materiaal en de entourage, alles was op het niveau van een profclub als Ajax. De Ajax Clinic van vorig jaar was zoals gezegd op één dag, maar tijdens deze editie was er van maandag tot en met vrijdag ruimte om via spel en plezier jezelf te ontwikkelen in allerlei voetbalvaardigheden.
Tijdens het Ajax Camp werd er gespeeld en geleerd via de trainingsmethode van de Ajax-jeugdopleiding. Daarbij werd er gelet op de aansluiting van verschillende leeftijden en speelniveaus zodat ieder kind met plezier kon meedoen. Naast het individuele aspect werd er ook vol aandacht gegeven aan het spelen in teamverband. Alles passend bij de kernwaardes van Ajax: talenten tot bloei brengen, elkaar willen versterken, aanvallend willen spelen, leiderschap tonen en de beste willen zijn. De laatste kernwaarde is Amsterdamse directheid, waarbij men met humor en directheid elkaar aanspreekt om samen beter te worden. Een kernwaarde die goed aansluit bij de Blauwen en net zo goed verwoord kan worden als Spakenburgse directheid.
Het Ajax Camp werd afgesloten met een rapport en certificaat voor alle deelnemers en iedereen ging naar huis met een Ajax Adidas tenue, bidon en gymtas. Wij bedanken Ajax voor het organiseren, in het bijzonder nog veel dank aan alle betrokken Blauwe vrijwilligers en afsluitend nog extra veel dank aan HAPAM voor het mogelijk maken van de korting voor alle deelnemers die lid zijn van SV Spakenburg!
Bekijk hieronder de beelden voor een impressie van het Ajax Camp bij SV Spakenburg: