Skip to main content
Aanstaande zaterdag zullen de Blauwen tegen Quick Boys gaan strijden om de drie punten. Op het sfeervolle sportpark Nieuw Zuid zullen de ploegen de degens kruisen om hun plek in de Jack’s League te verstevigen.
QUICK BOYS
​De ploeg uit Katwijk staat momenteel op de zevende plaats en heeft 38 punten uit 24 gespeelde wedstrijden. De ploeg van Edwin Grünholz speelde afgelopen weekend tegen streekgenoot Scheveningen. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en moesten dus genoegen nemen met een puntendeling. Ook een week eerder was er de puntendeling. In de doordeweekse speelronde was het toen voor de neutrale toeschouwer een stuk leuker, met vier goals stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.
El Kachati bracht de bezoekers op voorsprong, Blij maakte de gelijkmaker en Bekooij bracht de bezoekers vlak voor rust weer op voorsprong. In de tweede helft wist El Kachati op miraculeuze wijze de bal niet over de doellijn te schieten en daarmee bleef TEC in leven.
​TEC kon vervolgens via een penalty op gelijke hoogte komen. Bosz verzilverde de stipper en tot overmaat van ramp moest Kamp met rood vertrekken. Het werd nog vervelender toen Vd Ban ook rood kreeg en er nog maar negen van Quick Boys op het veld stonden. Even leek Ebobo het voor TEC te beslissen door de 3-2 te maken, maar hij stond buitenspel. Van Kippersluis kreeg nog een grote kans om de 2-3 te maken, maar zijn inzet ging naast. De rode kaart aan de kant van TEC in blessuretijd was voor de statistieken en beide ploegen moesten, zoals gezegd, zich tevredenstellen met een punt.
De laatste overwinning van Quick Boys is van begin april. Toen werd er tegen IJsselmeervogels gespeeld en gewonnen, de eindstand was toen 2-0 (Van Duijn en Vd Ban).
De man met de meeste treffers is Maatsen, hij is goed voor acht goals. Direct daarachter zit Runderkamp, de vrijetrappenspecialist wist dit seizoen zeven keer te scoren en gaf daarnaast ook nog zes assists.
SPAKENBURG
​De Blauwen lijken het kwijt te zijn de laatste weken. In de laatste vier wedstrijden werd er slechts één punt gepakt. Tegen GVVV, Jong Sparta en AFC werd er verloren en tegen Katwijk werd er gelijk gespeeld. De laatste overwinning is van eind maart, toen werd er in extremis gewonnen in en tegen Noordwijk.
Dat maakt dat Spakenburg momenteel op plek dertien staat met 29 punten uit 23 wedstrijden. Spakenburg heeft nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de concurrentie, tegen ASWH zal nog gespeeld worden over anderhalve week.
Algeheel en clubtopscorer is nog steeds Floris vd Linden, maar de spits heeft sinds de gebroken neus niet meer weten te scoren, wellicht dat het masker de trefzekere spits toch wat parten speelt. Laten we hopen dat hij daar snel van af is en dat hij zaterdag laat zien ook prima te kunnen scoren met het masker op.
HEAD-TO-HEAD
Eerder dit seizoen won Quick Boys op de Blauwe zijde van de Westmaat. De blauw-witten uit Katwijk kwamen toen in de tweede helft op voorsprong via Bekooij. Van Kippersluis bouwde de voorsprong verder uit naar 0-2. Werkman deed uit een vrije trap nog wat terug voor Spakenburg, maar Van Kippersluis was voor een tweede keer trefzeker die middag en hij bepaalde eindstand op 1-3.
Eerdere resultaten van de afgelopen seizoenen zijn:
07-03-2020 | Quick Boys – Spakenburg | 0-1
30-11-2019 | Spakenburg – Quick Boys | 2-0
27-01-2018 | Spakenburg – Quick Boys | 2-0
30-09-2017 | Quick Boys – Spakenburg | 0-3
TIJD, PLAATS, ARBITER & LIVESTREAM
De clash tussen de twee amateurbolwerken op sportpark Nieuw Zuid staat onder leiding van dhr. Linders. De aftrap is om 15:00 uur en dankzij Quick Boys is de wedstrijd live te volgen via de stream. De livestream zal ook uitgezonden worden in de Blauwe kantine en het terras! Tot zaterdag!