Skip to main content

Afgelopen dinsdag speelden Spakenburg en AFC een inhaalwedstrijd op de dinsdagavond. Op de Blauwe zijde van de Westmaat was AFC de betere partij, het won van Spakenburg met 1-2.

Aan de aftrap verschenen de volgende Blauwe spelers: Ter Wielen, Monteiro, Koelewijn, Werkman, Beekhuis, Zeeman, Olijve, Vink, Dekker, Eindhoven en Vd Linden.

EERSTE HELFT
In de vierde minuut leek het al raak te zijn voor AFC, Ignacio kon binnenschieten, maar de oud-Spakenburg spits stond buitenspel. Het mooiste schot van de avond was twee minuten later. Vink haalde van een meter of 40 uit nadat hij Zonneveld wat te ver voor zijn doel zag staan, helaas spatte zijn inzet op de lat uiteen en bleef de brilstand op het scorebord staan.

Na iets minder dan een kwartier spelen was het Ter Wielen die een bal van Ignacio pareerde en daarmee een achterstand voorkwam. Enkele minuten later was het toch raak voor AFC. Ignacio won het duel van Werkman en kon vervolgens de bal achter Ter Wielen prikken.

Na een half uur was het wederom Vink met een bal op de lat en vlak erna kreeg Monteiro een kans om op goal te schieten, maar zijn inzet ging hoog over.

TWEEDE HELFT
Na de rust kwamen dezelfde spelers aan beide kanten in het veld. Na een uur spelen bracht De Graaf wel drie nieuwe spelers. Dekker, Zeeman en Eindhoven gingen eraf en Junte, Van Zundert en Terschegget kwamen erin.

Vijf minuten later scoorde AFC de tweede van de avond. Verhaar kreeg de bal aangespeeld randje 16 en met een slimme beweging kon hij de bal, die nog even opstuitte, langs Ter Wielen krijgen. Vervolgens werden Brinkman en Kroonenberg gebracht. Brinkman schoot vervolgens in de 82e minuut op de Amsterdamse Goalie af, deze kreeg de bal niet onder controle en de rebound werd binnengeschoten door Van Zundert. 1-2 dus en de spanning terug in de wedstrijd.

Spakenburg wist er nog een redelijk slotoffensief uit te gooien, maar helaas bracht dat niet de 2-2 op het scorebord.

PAASDUBBEL
Voor Spakenburg wacht nu de Paasdubbel. Aanstaande zaterdag gaan de Blauwen eerst op bezoek bij Quick Boys en vervolgens ontvangt het Kozakken Boys op de Blauwe zijde van de Westmaat. Zaterdag start de wedstrijd om 15:00 uur en op maandag tweede paasdag spelen de Blauwen tegen de Werkendammers om 17:00 uur.

Kom zeker gezellig langs op maandag bij de Blauwen! Het sportpark, de kantine en het terras zijn geopend vanaf 15:00 uur en het zonnetje schijnt, dus tot dan!