Skip to main content
Aanstaande zaterdag zal Spakenburg wederom als gastheer optreden. Ook nu ontvangt het een ploeg uit de Bollenstreek. Waar de Blauwen afgelopen zaterdag FC Lisse aan de zegekar bonden is het nu de taak om dat ook met Noordwijk te doen.

VV Noordwijk

De ploeg van Kees Zethof staat momenteel op de achtste plek in de Jack’s League. Na vijf wedstrijden heeft Noordwijk zeven punten. Die zeven punten kwamen tot stand door twee overwinningen en één gelijkspel en daarmee werd er dus ook twee keer verloren. 
Afgelopen zaterdag konden de Noordwijkers een mooie overwinning bijschrijven tegen Jong Sparta. Op sportpark Duinwetering werden de jongelingen uit Rotterdam aan de kant gezet met 3-0. De openingsgoal was van Emiel Wendt via een penalty en vlak daarna werd het al snel 2-0 via een eigen goal van Drapke. Lang bleef deze score staan totdat Lucas Coopmans de 3-0 op het bord zette. De aanvaller met Luxemburgse roots wist met een mooi stiftje de eindstand te bepalen.
Eerder die week verloor Noordwijk nog van FC Lisse. De Noordwijkers kwamen voor, maar Lisse wist het venijn in de staart te leggen door de late gelijkmaker (minuut 85) en de nog latere winnende treffer (minuut 94).
Door de drie goals van afgelopen zaterdag werd het totaal aantal gescoorde goals flink opgeschroefd. Het betekende namelijk een verdubbeling naar zes goals in totaal. Daarmee is Noordwijk, samen met Rijnsburg, alsnog de minst scorende ploeg in het linker-rijtje tot nu toe. Daartegenover weten de roodwitten de eigen goal wel redelijk schoon te houden, slechts vier keer moest Jansen de bal uit het net vissen. Een verdienste van de verdediging, maar ook van de uitstekende goalie Jansen die nog in de belangstelling stond van Spakenburg.
Clubtopscorer bij Noordwijk is de eerdergenoemde Emiel Wendt. Hij is goed voor drie goals. De andere goalgetter, Nick van Staveren, is momenteel langdurig geblesseerd aan zijn knie. Via deze weg sterkte en een goed herstel toegewenst.

SV Spakenburg

De Blauwen hebben net als Noordwijk ook zeven punten, maar staan wel een plekje hoger door het betere doelsaldo. Ook Spakenburg won tweemaal, verloor net zo vaak en wist ook één keer gelijk te spelen.
Afgelopen week wist Spakenburg zes punten te pakken. Eerst werd er op woensdagavond gewonnen van Jong Volendam met 1-3 (driemaal Vd Linden) en zaterdagmiddag draaiden de Blauwe die score om en werd het 3-1 (Verhagen, Werkman en Vd Linden). Twee zeer welkome overwinningen voor de ploeg van Patrick Loenen en daarmee maakte Spakenburg ook een grote sprong van onderaan de ranglijst naar een plek in het linker-rijtje.
Bij de Blauwen is Floris vd Linden de clubtopscorer. Door de vier goals van vorige week staat zijn totaalproductie inmiddels op vijf treffers. Die vijf treffers zijn goed voor een tweede plaats in het klassement van de Jack’s League. Hij deelt deze plek met Danny vd Meiracker die ook goed is voor vijf treffers. Niels Butter van OFC staat op de derde plaats met eveneens vijf treffers, maar de middenvelder van OFC heeft nog geen assists achter zijn naam staan en Vd Linden en Vd Meiracker wel, namelijk één. De topscorerslijst wordt momenteel aangevoerd door Jordy Thomassen. Hij is goed voor zes treffers en drie assists. Daarmee is hij betrokken bij negen van de veertien treffers van De Treffers. Een goudhaantje dus voor de ploeg die momenteel glansrijk de koppositie te pakken heeft.
Bij Spakenburg mag op scorend vlak Koos Werkman niet onvermeld blijven. Hij heeft dit seizoen alweer drie keer weten te scoren. Voor een verdediger en pas na vijf wedstrijden een heel mooi moyenne.

Head-to-head

In het afgelopen seizoen wist Spakenburg beide wedstrijden te winnen van Noordwijk. In de thuiswedstrijd werd het 2-0 (Vd Linden en Van Zundert) en in de bijzondere return werd het in extremis 2-3 (Tweemaal Vink en Vd Linden) in het voordeel van de Blauwen.

Eerdere resultaten van voorgaande seizoenen:
1-2-2020 | Noordwijk – Spakenburg | 0-3 (⚽ Bitter, Ghaddari en Sterling)
5-10-2019 | Spakenburg – Noordwijk | 2-1 (⚽ Van Lopik, Bitter en Roshanali) 

Tijd, plaats, arbiter

De clash tussen Spakenburg en Noordwijk aan de Blauwe zijde van de Westmaat staat onder leiding van dhr. Vereijken. Zijn assistenten zijn dhr. Westhof en dhr. Fieret en dhr. Ordelmans doet dienst als vierde official. Het eerste fluitsignaal zal om 15:00 uur klinken, tot dan!