Skip to main content
De lente zal zich langzamerhand aandringen en daarmee nadert het begin van het einde van de competitie. De Blauwen zullen het in competitieronde 25 opnemen tegen Scheveningen. De ploeg van John Blok is verwikkeld in de strijd om weg te komen van de p/d-plekken en Spakenburg is zo goed als klaar voor dit seizoen wat betreft de competitie. Het zal voor de ene dus pure noodzaak zijn om te winnen en voor de andere wat meer een bijzaak, hoewel winnen natuurlijk altijd lekker is.

Scheveningen

De kustbewoners staan er zoals gezegd niet al te florissant voor. De veertiende plek wordt momenteel ingenomen door Scheveningen. Daarmee staan ze net boven de p/d-streep, maar TEC dat op plek vijftien staat heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Scheveningen heeft 25 punten en TEC heeft er 24. Als TEC de inhaalwedstrijd tegen OFC wint volgende week, dan wippen de Tielenaren weer over Scheveningen heen.
Afgelopen weekend deed Scheveningen wel goede zaken door met 2-0 FC Lisse aan de kant te zetten. Al in de eerste helft stond deze score op het bord mede door een prachtige en lepe bal van ex-prof Lex Immers.
In de twee wedstrijden daarvoor, tegen Kozakken Boys en Jong Sparta, bleef het doel van Scheveningen ook schoon, maar wisten de mannen van Blok zelf ook niet te scoren. Daarmee werden dus wel twee kostbare punten gepakt en is de ploeg toch weer drie wedstrijden op rij ongeslagen.
Bij Scheveningen is Michael de Niet de man met de meeste treffers. Hij wist acht keer het doel te vinden en de aanvaller gaf ook één assist. In zijn kielzog zit Lex Immers met vier doelpunten en evenveel assists.

Spakenburg

De Blauwen staan op plek zeven en zullen met 35 punten en nog 10 wedstrijden te gaan ook niet meer in de problemen komen. Spakenburg doet ook niet meer mee om de prijzen in de competitie, het gat met AFC is vijftien punten en lijkt daarmee toch echt te groot.
Afgelopen weekend werd er weer een puntje bijgeschreven. Tegen Noordwijk leek Spakenburg een lange tijd op de winst af te stevenen, maar Noordwijk kwam tot tweemaal terug van een ruime achterstand. Eerst stonden de Blauwen met 0-2 voor door twee treffers van Admiraal. In de tweede helft bracht Scheveningen de spanning terug door de 1-2 te maken, maar al snel maakte Floris vd Linden weer de 1-3. Met nog een kwartier te spelen leek de zege binnen handbereik, maar opportuun spelen van Noordwijk werd beloond met twee treffers en daarmee prijkte er een 3-3 eindstand op het scorebord.
Daar kon iedereen achteraf toch wel redelijk mee leven. Noordwijk omdat het terugkwam van een achterstand en Spakenburg omdat de 1-4 zege in de kwartfinale in de beker tegen FC Utrecht toch even iets belangrijker was die week.
Bij Spakenburg is Floris vd Linden de topscorer met tien goals en vier assists. Luuk Admiraal heeft er ook tien in het mandje liggen, hoewel verschillende statistieken-sites negen goals aanhouden doordat de eerste treffer tegen Noordwijk als eigen doelpunt is aangemerkt. Wij houden het alsnog gewoon lekker op tien doelpunten voor de rappe huurling van Excelsior. Desalniettemin is Vd Linden nog steeds de aanvoerder in de ranglijst omdat Admiraal twee assists achter zijn naam heeft staan.

Head-to-Head

Eerder dit seizoen werd het 1-1 op sportpark Houtrust. Floris van der Linden opende de score met een benutte strafschop in de eerste helft. Mitchell de Vlugt trok de stand weer gelijk in de tweede helft.
In de ontmoetingen van vorig seizoen tussen de twee vissersdorpen wist Scheveningen in het thuisduel te winnen met 2-1 en bleef op de Westmaat de score steken op een 1-1 gelijkspel.
Thuis kwam Scheveningen via Van Eijk op voorsprong in de twintigste minuut. Vd Linden bracht nog geen minuut later de stand weer op gelijk en Owusu scoorde toen al in de 35e minuut de laatste en winnende goal. In de return waren het Van Zundert en Van Eijk die wisten te scoren.

Tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd op sportpark De Westmaat staat onder leiding van Shona Shukrula. Haar assistenten zijn Lars Faber en Marck Fieret. Het eerste fluitsignaal zal om 15:00 uur over De Westmaat schallen, tot dan en Forza Blauwen!