Skip to main content
De Blauwen verloren afgelopen zaterdag tegen Scheveningen met het kleinste verschil. De ploeg van John Blok scoorde in de eerste helft de 1-0 en gaf deze voorsprong niet meer weg. 

 

Chris de Graaf stuurde de volgende elf man het veld in: Damen, Green, Van Lopik, Artien, Verhagen, Wesdorp, De Ruiter, Vink, Admiraal, Dekker en Vd Linden.

Spakenburg bracht niet wat men zou verwachten op basis van het goede spel van de afgelopen weken. Het was voornamelijk Scheveningen dat voor gevaar zorgde en Damen die meermaals voor redding moest zorgen. In de 24e minuut deed de Blauwe goalie dat ook op de inzet van Lex Immers, maar de rebound kwam voor de voeten van Tim Peters. De ervaren spits nam de bal goed mee en werkte deze subtiel de goal in.

Pas daarna leek Spakenburg even wakker en werd er een goede aanval over meerdere schijven opgezet. Het eindstation was Wimilio Vink, maar de Blauwe nummer 10 schoot het leer hard naast de goal. In de 43e minuut veerde het publiek weer even op, maar niet om een kansrijke situatie. Mitchell de Vlugt ging hard door op de enkels van Maurice de Ruiter. Er ontstond vervolgens een opstootje waarbij Masies Artien en Mehmet Aldogan ook betrokken waren. Shona Shukrula, de arbiter van dienst, toonde voor de drie hoofdspelers de gele prent.

In de tweede helft viel de grootste kans voor Spakenburg in de 88e minuut te noteren. De ingevallen Robin Eindhoven werd diep gestuurd, zag Sven van der Maaten uitkomen en probeerde de Scheveningse goalie te verschalken met een lob. Vd Maaten wist de bal nog met de hand te beroeren en hield zo zijn team in the lead.

De 0-1 bleef staan en na vijf minuten blessuretijd vond scheids Shukrula het wel mooi geweest. Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Alleen Spakenburg, Quick Boys, TEC en OFC spelen op zaterdagmiddag 18 maart. TEC en OFC halen speelronde 19 in en het speelvrije weekend zal door Spakenburg en Quick Boys benut worden omdat een week later Nieuw Zuid bezet is vanwege interlandverplichtingen. Het duel tussen Quick Boys en Spakenburg vangt aan om 15:00 uur, tot dan!

Wedstrijd in beeld