Skip to main content
Na twee uitwedstrijden mag Spakenburg weer als gastheer optreden. FC Lisse is als promovendus in de Jack’s League de bezoeker. 
FC LISSE
De ploeg van Raymond Bronkhorst staat momenteel vierde in de Jack’s League. Als promovendus is dat een lekkere start en een knappe prestatie waar ook weinig op af te dingen valt. De ploeg is na vier wedstrijden nog ongeslagen. Twee keer wisten de Lissenaren te winnen en twee keer werd er een gelijkspel uit het vuur gesleept.
In de openingswedstrijd werd het nog gelijk tegen Jong Sparta, maar de week erop waren de geel-blauwen los. Tegen Kozakken Boys werd het maar liefst 4-0. De grote man die wedstrijd was Jeffrey Klijbroek. De middenvelder wist driemaal te scoren die middag. De tweede treffer, met name de assist was een beauty die zeker het terugkijken waard is.

In de derde wedstrijd werd het wederom 1-1, deze keer tegen Excelsior Maassluis. Afgelopen dinsdagavond stonden de Lissenaren lange tijd achter tegen streekgenoot Noordwijk. Via een penalty kwam Lisse terug en in extremis greep de ploeg alsnog de winst via een treffer van Franklin Lewis.

Naast het scorende vermogen valt vooral het verdedigende werk op. Lisse kreeg pas drie tegengoals. De topscorer bij de ploeg uit de Bollenstreek is logischerwijs de eerdergenoemde Klijkbroek. Hij is goed voor vier treffers in totaal.

SV Spakenburg

​De Blauwen hebben na vier speelrondes exact evenveel punten bij elkaar gespeeld. In de eerste twee wedstrijden wist Spakenburg geen punten te halen door twee onnodige nederlagen tegen de Kon. HFC en Jong Sparta. Vorige week zaterdag wist Spakenburg zijn eerste punt te behalen. In een wedstrijd waar het doelpunten regende speelde Spakenburg tegen Kozakken Boys gelijk, eindstand 5-5!
In de doordeweekse speelronde wist de ploeg van Patrick Loenen wat het te doen stond, winnen! Op woensdagavond trok de Blauwe karavaan richting Volendam om het op te nemen tegen de jongelingen van die club.
Spakenburg opende de score via het bekende recept. Dekker gaf voor en Vd Linden ronde af in de zevende minuut van de wedstrijd. Een half uur later werd het gelijk via Antonioli en dit bleef staan tot aan de rust. Na de rust was het wederom Spakenburg dat de leiding nam en weer via een treffer van Floris vd Linden! Deze voorsprong gaven de Blauwen ook niet meer uit handen. Het werd zelfs nog mooier doordat Vd Linden zijn hattrick compleet maakte en de derde van de avond maakte.
De topscorer bij de Blauwen is, hoe kan het ook anders, Floris vd Linden. Hij is door zijn hattrick inmiddels goed voor vier Blauwe treffers. Hij staat daarmee naast de eerdergenoemde Klijbroek, Thomassen (De Treffers), Butter (OFC) en Platje (AFC). De aanvoerder van de topscorerlijst is Danny vd Meiracker, hij is het scoren nog niet verleerd en heeft er voor Quick Boys vijf in het mandje gelegd.

Head-to-Head

Het is alweer even terug, maar beide ploegen zagen elkaar voor het laatst in 2015/2016. Uit werd het 2-3 in het voordeel van de Blauwen. Tol, Buijtenhuis en Vorstermans scoorde toen voor Spakenburg en Vermeulen en Zoontjes voor FC Lisse. Thuis werd het 2-1 in het voordeel van Spakenburg. Gouriye opende toen de score, Fokkema maakte gelijk en De Lange maakte die middag de winnende.

Tijd, Plaats en Arbiter

Het strijdtoneel is de Blauwe zijde van de Westmaat. De arbiter is tijdens dit schrijven nog niet bekend. De assistentie zal in ieder geval verleend worden door dhr. Bodde, dhr. Pieterse en dhr. Delsink als vierde man. De nog onbekende leidsman zal de wedstrijd in ieder geval in gang brengen om 15:00 uur, tot dan!