Skip to main content
​In het Kras Stadion in Volendam heeft Spakenburg zijn eerste zege weten te pakken. Tegen Jong Volendam kwamen de Blauwen tweemaal op voorsprong. De tweede voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en daarmee kon Spakenburg eindelijk een driepunter bij laten schrijven. 
Spakenburg begon met de volgende elf basisspelers: Damen, Verhagen, Werkman, Koelewijn, Brinkman, Veenhoven, Heideman, Vink, Admiraal, Dekker en Vd Linden

SNELLE VOORSPRONG

​Hoewel de eerste kans op naam van Jong Volendam kwam, was het Spakenburg dat vroeg de leiding nam. In de zevende minuut gaf Dekker voor op Vd Linden. De slimme spits toucheerde de bal met zijn rechtervoet en wist zo de eerste treffer van de avond te produceren.
Jong Volendam probeerde via een afstandsschot van Blom terug te komen, maar de bal zeilde over de goal heen en zo bleef Spakenburg op voorsprong. De voorsprong werd in de eerste helft echter niet behouden. Volendam kon de bal achter doelman Damen krijgen doordat de Spakenburgse verdediging even niet goed stond. Antonioli kon vrij de bal aannemen en beheerst de bal in de linkerhoek plaatsen.
Spakenburg kreeg na de gelijkmaker nog een grote kans door een foute terugspeelbal van Jong Volendam. Vd Linden kon daardoor overnemen en voorgeven op Dekker. De koning van de assists wist helaas niet af te ronden en daardoor bleef het gelijke spel gehandhaafd. Met een 1-1 ruststand werden de catacomben ook opgezocht.

GOUDHAANTJE VD LINDEN

Ook in de tweede helft kwam Spakenburg wederom vroeg op voorsprong en weer was het Floris vd Linden. In de 50e minuut gaf Dekker heerlijk voor op Veenhoven, de van Kozakken Boys overgekomen middenvelder gaf vervolgens voor op Vd Linden en de spits schoot het leer in het dak van de goal.
Even leek Spakenburg vleugels te krijgen. Nu was het weer Vince Gino Dekker die een levensgrote kans kreeg, maar ook nu ging de bal er niet in. Een lekkere voorzet zorgde ervoor dat Dekker vogelvrij voor de goal stond en dat hij kon afdrukken. De bal was wel op goal, maar de keeper kon op tijd in positie komen en de bal vrij eenvoudig klemmen.
Daarna was het Jong Volendam dat overnam en meerdere keren gevaarlijk was voor de Blauwe goal. Gelukkig stond Damen zijn mannetje of was het de Blauwe verdediging die een roei aan de bal kon geven. Het was desalniettemin billenknijpen voor de meegereisde Blauwe supporters. Het was het lange wachten op het laatste fluitsignaal, maar daar dacht Floris vd Linden anders over. Hij maakte aan alle onzekerheid een einde door zijn derde van de avond langs goalie Lauwers te werken.

Sprong op de ranglijst

Door de 1-3 overwinning maakt Spakenburg een behoorlijk sprong op de ranglijst. Het staat nu negende met vier punten uit vier wedstrijden. Er is een hele trits aan ploegen die overigens ook vier punten hebben, maar Spakenburg heeft van die ploegen het beste doelsaldo (9 om 9).
Nu is het zaak voor Spakenburg om door te pakken en zich zo naar de top toe te werken. De Blauwen hebben daarvoor voldoende kwaliteit in huis, nu alleen de uitvoering nog. De weg verder omhoog kan ingezet worden door de komende twee wedstrijden te winnen en laten dat nu net twee thuiswedstrijden zijn. Een uitgelezen kans op zes punten dus. Eerst wacht FC Lisse in het duel van aankomende zaterdag en volgende week komt Noordwijk op bezoek.
Het duel tegen FC Lisse op de Blauwe zijde van de Westmaat begint om 15:00 uur, tot dan!