Skip to main content

Aanstaande woensdag speelt Spakenburg een doordeweekse wedstrijd tegen Jong Volendam. In het Kras Stadion is de missie duidelijk, de eerste driepunter bijschrijven van het seizoen. 

Jong Volendam

De ploeg van Kiki Musampa staat momenteel op de 11e plek in de ranglijst van de Jack’s League. Na drie wedstrijden zijn alle mogelijke resultaten behaald, er werd verloren, gewonnen en gelijkgespeeld. In de eerste wedstrijden gingen de novices van Volendam er wel heel hard af. Tegen Katwijk werd met maar liefst 7-0 verloren. De onvoorspelbaarheid van de Jong-ploegen blijft altijd groot want een week later werd er wel weer met 1-0 gewonnen van de Koninklijke HFC. Afgelopen weekend speelde beide jong ploegen tegen elkaar. Jong Sparta en Jong Volendam deelde gebroederlijk de punten na een 1-1 eindstand.

Het pijnpunt, in hoeverre je daar al van kan spreken na pas drie speelrondes, is dat er pas tweemaal gescoord werd door de Volendammers. Overigens werden er natuurlijk ook al acht tegengoals geïncasseerd, maar de oranjehemden lijken lering uit de forse nederlaag tegen Katwijk getrokken te hebben. Tegen HFC werd het doel schoongehouden en afgelopen weekend bleef de schade beperkt bij één tegengoal.

SV Spakenburg

Spakenburg kent niet de start waar men op gehoopt had en staat momenteel op de 15e plek. Afgelopen weekend werd het eerste punt binnengehaald tegen Kozakken Boys. Daar had na een kwartier spelen niemand meer op gerekend. Na dat kwartier stonden de Blauwen namelijk al met 3-0 achter. Er kwam echter een ongekende ommekeer. Via twee keer Werkman en twee keer Admiraal werd in de eerste helft de achterstand nog omgebogen in een 3-4 voorsprong. Na rust stond het helaas al snel weer gelijk en kwam Spakenburg even later zelfs weer op achterstand. De rug werd nog eenmaal gerecht en via Heideman werd alsnog de gelijkmaker geproduceerd. Daar bleef het bij en zo stond er een ongekende 5-5 op het scorebord van sportpark De Zwaaier.
In de twee wedstrijden ervoor werd er helaas verloren. Eerst tegen de Koninklijke HFC met 2-1 en daarna tegen Jong Sparta met 0-1.

Head-to-Head

Afgelopen seizoen werd het in de thuiswedstrijd 2-2. Spakenburg kwam op een 0-2 achterstand door goals van Beers en Douiri, maar Van Zundert wist de spanning terug te brengen door de 1-2 te maken en Vd Linden mocht vlak voor tijd een penalty verzilveren en de eindstand bepalen op 2-2.
In de return was het een doelpuntenfestijn. Spakenburg won met 2-5. De goals waren toen van Vd Linden (tweemaal), Vink, Dekker en Eindhoven. Voor Jong Volendam was het tweemaal Blommestijn.

De eerdere resultaten tussen Spakenburg en Jong Volendam waren:

29-02-2020 | Spakenburg – Jong FC Volendam: 1 – 1
Goals: Robin Eindhoven en Dyllandro Panka
28-09-2019 | Jong FC Volendam – Spakenburg: 1 – 1
Goals: Marlon Versteeg en Micky van de Ven
21-04-2018 | Jong FC Volendam – Spakenburg: 2 – 0
Goals: Jordy Hilterman en Kay Tejan
02-12-2017 | Spakenburg – Jong FC Volendam: 2 – 0
Goals: Bert Steltenpool en Kees Tol

Tijd, Plaats en Arbiter

De wedstrijd zal onder leiding staan van dhr. Paarhuis. Zijn assistenten zijn mevr. Bakker, dhr. Winter en als vierde official dhr. Tiesinga. De wedstrijd in het Kras Stadion zal in gang worden gebracht om 20:00 uur, tot dan!