Skip to main content
Zaterdag is het moment waar elke Blauwen naar uitkijkt. Dat heerlijke moment dat je weer naar de Blauwe zijde van De Westmaat loopt of fietst om de hoofdmacht van SV Spakenburg in actie te zien voor het echie. De eerste thuiswedstrijd van 2023-2024 is direct een kraker van jewelste. De inmiddels klassieke clash tegen Rijnsburgse Boys. 

Rijnsburgse Boys

De ploeg uit de Bollenstreek begon vorige week de competitie tegen Boys uit Werkendam. Tegen Kozakken Boys wonnen De Uien met 2-1. Eerst strafte Furhgill Zeldenrust een fout gegeven uittrap van de Werkendamse goal. Kozakken Boys kwam in de tweede helft nog wel tot 1-1, maar een gemakkelijk gegeven penalty werd door Zeldenrust tot doelpunt gepromoveerd en dit bleek genoeg voor het behouden van de drie punten op Sportpark Middelmors.

Vorig seizoen was de ploeg van, toen nog, Henk Wisman verwikkeld in de titelstrijd met dorpsgenoot Katwijk en het Amsterdamse AFC. Het bleef spannend tot het einde en heel even stonden de Rijnsburgers zelfs virtueel aan kop tijdens de laatste speelronde, maar door de winst van Katwijk op Spakenburg behielden de oranjehemden hun voorsprong van twee punten.

Dit jaar staat Martijn Lagendijk aan het roer bij de zwartgelen. De oud-speler van HFC Haarlem komt over van SV Hillegom. Lagendijk liep al eerder stage op de Middelmors voor het behalen van zijn trainersdiploma. Lagendijk beschikt bij Rijnsburg over een sterke en brede selectie. Sterkhouder is onder andere de eerdergenoemde topschutter Furhgill Zeldenrust. De spits was runner-up in het algeheel klassement van de tweede divisie en was goed voor twintig goals en twaalf assists. Andere bepalende en dragende spelers zijn Dani van der Moot (vijftien treffers), Delano Asante (acht treffers), goalie Wesley Zonneveld, Bram Ros en Jeroen Spruijt.

Spakenburg

De Blauwen trapten de competitie af tegen Scheveningen en wisten eveneens met het minimale doelpuntenverschil van één de tegenstander aan de kant te zetten.

Tegen de ploeg van John Blok was het begin aftastend, maar was Spakenburg wel de ploeg die de controle had. Na een minuut of twintig ontvouwde zich de eerste echte kansen, maar die troffen geen doel. De catacomben leken met de brilstand opgezocht te worden, maar Wimilio Vink haalde verwoestend en ineens uit op een bal die slim klaargelegd werd door Ahmed El Azzouti. Zo ging Spakenburg lekker de rust in met een 0-1 voorsprong. De voorsprong verdampte direct na rust doordat Barry Rog het leer wist binnen te werken. De Blauwen moesten weer op zoek naar de voorsprong en in minuut 75 werd topschutter Floris van der Linden gebracht voor El Azzouti. De boomlange spits had welgeteld drie minuten nodig om de goal te vinden en deed dat kenmerkend met het hoofd. De voorsprong werd deze keer wel vastgehouden en zo gingen de drie punten mee de bus in.

Head-to-Head

Vorig seizoen werd er in de eerste wedstrijd tegen de Uien gelijkgespeeld. Spakenburg moest al vroeg met tien man verder na een rode kaart aan het adres van Vincent Volkert. Rijnsburgse Boys had lang nodig om alsnog de score te openen. Zeldenrust zette de 0-1 op het bord in de 71e minuut. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Robin Eindhoven de gelijkmaker op het bord te zetten.

In de return moesten de Blauwen met veel jonge jongens aan de basis starten. Deze deden het overigens uitstekend en Spakenburg had ook op voorsprong kunnen komen, maar Delano Asante wist in een uitbraak de winnende 1-0 op het scorebord te zetten.

De uitslagen van de voorgaande seizoenen waren:

04-06-2022 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-1
25-09-2021 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 3-1
14-12-2019 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-2
23-02-2019 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 3-4
17-11-2018 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 1-1
27-05-2017 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-3
23-05-2017 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 2-1

Toegang, tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd is vanwege het ingeschaalde risicoprofiel vanuit de gemeentes niet vrij toegankelijk. Voor de Rijnsburgers is er sprake van een bus-combi regeling. Alle Blauwe supporters hebben toegang via hun leden- of sponsorpas. Er is geen kaartverkoop aan de kassa. Wij betreuren dit uiteraard, maar zijn aan de regels en afspraken gebonden.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van Sander de Brito Roque en hij zal bijgestaan worden door Diana Snoeren en Theo Beemsterboer. De vierde official is Richard Groenewegen. Sander de Brito Roque heeft nog niet eerder een wedstrijd tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys gefloten in de tweede divisie. De leidsman staat bekend als een scheidsrechter die de kaarten graag op zak houdt. De Brito Roque heeft 90 wedstrijden gefloten in de tweede divisie. Daar trok hij 77 keer geel en 7 keer rood.

De wedstrijd op de Blauwe zijde van De Westmaat begint om 14:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!