Skip to main content
Nadat eerst thuis Rijnsburgse Boys werd ontvangen en Spakenburg richting Hardenberg afreisde is het nu tijd voor de derde opeenvolgende kraker. De Blauwen zullen als gastheer optreden voor de oranjehemden uit Katwijk. De clash tussen de amateurbolwerken staat altijd garant voor spektakel en is dus wederom een wedstrijd om naar uit te kijken.

Katwijk

De ploeg van Anthony Correai staat momenteel op een zesde plaats in de Jack’s League. De Katwijkers zijn de vorm de laatste weken een beetje kwijt. Afgelopen weekend werd op sportpark de Krom nipt en in blessuretijd verloren. FC Lisse wist in de dying seconds een vrije trap tegen de touwen te werken doordat Jeffrey Perez de bal met hoofd wist te beroeren.
In de week ervoor ging het ook al mis. Op de Zwaaier gingen de oranjehemden met 3-1 ten onder tegen Kozakken Boys. De laatste overwinning was thuis tegen Jong Sparta. Tegen de kasteelbewoners werd het 3-1. Door de nederlagen van de afgelopen twee wedstrijden heeft Katwijk onder andere de Treffers zien uitlopen. De ploeg uit Groesbeek staat op pole position en het gat met de Katwijkers is acht punten.
Bij Katwijk is Ahmed el Azzouti de targetman. Hij is goed voor tien goals en twee assists. De tweede man is Tim Freriks met zeven treffers en één assist.

Spakenburg

De Blauwen beleefden afgelopen zaterdag de derde wedstrijd onder het bewind van Chris de Graaf. Waar er eerst nog werd gewonnen (TEC, 0-3) en daarna werd gelijkgespeeld (Rijnsburgse Boys, 1-1) werd er afgelopen weekend helaas verloren.
HHC Hardenberg was een maat te groot voor Spakenburg. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar een wereldgoal bracht de Hardenbergers op voorsprong. Vanuit een afgeslagen corner haalde Jurjan Mannes ineens uit! De bal verdween onhoudbaar in de kruising en daarmee stond HHC op voorsprong. De 1-0 bleef tot de rust gehandhaafd en Spakenburg zou dus fel en gretig uit de catacomben moeten komen om de achterstand nog recht te kunnen zetten.
Van die gretigheid was weinig tot niets terug te zien. De ploeg van Chris de Graaf wist geen kansen te creëren en de intensiteit die nog zo mooi was terug te zien in de clash met Rijnsburgse Boys werd tegen Hardenberg niet tentoongespreid.
In de blessuretijd tilde Rob van der Leij de score nog naar 2-0 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van de Hardenbergers.
Door de nederlaag zakte Spakenburg een plekje op de ranglijst. Jong Sparta, dat een punt pakte, staat nu op plek negen.

Head-to-Head

Spakenburg en Katwijk kennen een rijke historie met elkaar. Vorig seizoen moest Spakenburg het onderspit delven in de thuiswedstrijd, op de eigen Westmaat werd het 2-3. In de return werden de punten gebroederlijk gedeeld na een 2-2 eindstand.
De resultaten uit de voorgaande seizoenen waren:
03-10-2020 | Spakenburg – Katwijk | 3-2
09-11-2019 | Spakenburg – Katwijk | 4-2
09-02-2019 | Katwijk – Spakenburg | 2-1
08-09-2018 | Spakenburg – Katwijk | 2-1
13-05-2017 | Spakenburg – Katwijk | 1-2
10-12-2016 | Katwijk – Spakenburg | 1-0

Tijd, plaats & arbiter

Het duel tussen Spakenburg en Katwijk zal onder leiding staan van dhr. Dröge. Zijn assistenten zijn mevr. Snoeren en mevr. Bakker. Het duel op de Blauwe zijde van de Westmaat zal in gang worden gezet door het eerste fluitsignaal dat zal klinken om 14:00 uur. Een uur eerder dan de reguliere speeltijd dus, dit omdat het Nederlands elftal om 16:00 uur zal spelen tegen de Verenigde Staten.

Oranje Party!

​Elke voetballiefhebber en Oranje-fan weet natuurlijk dat om 16:00 uur de aftrap van de achtste finale is. In de achtste finale strijden Nederland en de Verenigde Staten om het ticket naar de kwartfinales. Na het laatste fluitsignaal op de Westmaat staat de kantine voor je klaar als Huis van Oranje! Hier kan je heerlijk naar de achtste finale kijken en genieten van de gezellige feestsfeer!
Tot dan, Hup Holland Hup en Forza Blauwen!