Skip to main content
Na Maurice de Ruiter (Sparta Nijkerk) heeft de TC overeenstemming bereikt met Nick Verhagen (25). Verhagen maakt al zeven seizoenen deel uit van de A-selectie van Sportlust’46, momenteel op doelsaldo koploper van de zaterdag Derde Divisie en tevens de club van Patrick Loenen, de trainer die Spakenburg voor het nieuwe seizoen heeft vastgelegd.
Verhagen is een kind van de club uit Woerden en zat ook nog vier seizoenen in de jeugdopleiding bij FC Utrecht. Als rechtsback, die altijd voorop gaat in de strijd, mag hij een toonbeeld van  onverzettelijkheid en onvermoeibaarheid worden genoemd. Daarnaast schakelt Verhagen zich ook iedere wedstrijd veelvuldig in aanvallend opzicht in en scoorde hij dit seizoen in competitieverband al drie keer voor zijn club. Met Sportlust’46, dat een aantal seizoenen geleden nog in de eerste klasse speelde, maakte Verhagen twee promoties mee. In een reactie toont de TC zich verheugd over het feit dat men deze speler heeft kunnen vastleggen:
Reactie Nick Verhagen
Nick Verhagen laat doorschemeren dat  hij reeds op 18-jarige leeftijd deel uit ging maken van de A-selectie van Sportlust’46: ,,Dat impliceert dat ik er al zeven jaar bijzit. Toen ik elf jaar was kwam ik in de opleiding van FC Utrecht terecht. Op een gegeven moment behoorde ik tot de grootste spelers en werd ik als centrale verdediger geposteerd. Na vier seizoenen werd ik helaas weggestuurd en ging ik terug naar Sportlust’46. Onder trainer Patrick Loenen speel ik nu alweer een aantal seizoenen als wingback in een 3-5-2 systeem. Zodra het even kan probeer ik ook aanvallend een bijdrage te leveren. En de hele lengte van achterlijn tot achterlijn te bestrijken. Bovendien is het mooi meegenomen dat ik af en toe een goal meepik”, merkt de account manager bij Voetbalshop.nl met gepaste trots op. In dit seizoen was de rechtsback succesvol tegen ACV (twee keer) en Ajax-zaterdag. Naar eigen zeggen is de absolute winnaar Nick Verhagen conditioneel ijzersterk en nooit geblesseerd.

Voordat Patrick Loenen als trainer werd aangesteld bij Spakenburg, had de TC van Spakenburg hem reeds gepolst voor een overstap: ,, Als zo’n mooie club je graag wil hebben, ben je natuurlijk enorm gevleid. Patrick Loenen zei tegen mij, dat je in een dergelijke situatie altijd het gesprek aan moet gaan. Maar ik heb in dat gesprek aangegeven dat ik ook wilde weten wat de plannen van Sportlust’46 met mij waren. De club wilde eigenlijk snel mijn contract verlengen. Daarna heb ik alles op een rijtje gezet  Omdat ik een kind van Sportlust’46 ben en alles heb meegemaakt bij de club, was het een moeilijke beslissing en heeft het toch wel een tijdje geduurd voordat ik eruit was. Omdat Spakenburg haar laatste twee duels wist te winnen, werd het me wel wat gemakkelijker gemaakt. Mijn ambities liggen duidelijk op het hoogste amateurniveau. Bovendien is het hartstikke mooi, dat Patrick Loenen met wie ik al vier jaar perfect samenwerk, ook naar Spakenburg gaat, geeft Verhagen aan.
Tot slot laat hij weten dat de mensen bij Sportlust’46 hem zijn overstap allemaal gunnen. Ook zijn ouders, die altijd bij zijn wedstrijden aanwezig zijn, en zijn vriendengroep (die ook regelmatig zal komen kijken) hebben alle begrip voor zijn besluit om de club vaarwel te zeggen.