Skip to main content
Na Maurice de Ruiter (Sparta Nijkerk) en Nick Verhagen (Sportlust’46) heeft de TC van Spakenburg ook overeenstemming bereikt met Thomas Heideman (25). De in Houten woonachtige centrale verdediger is eveneens afkomstig van Sportlust’ 46, op doelsaldo koploper van de Derde Divisie zaterdag.
De account manager bij een recyclebedrijf dat containers aan bouw- en sloopbedrijven verhuurt, is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Sportlust’46. Daarvoor speelde hij voor Houten (twee keer), in de jeugdopleiding van FC Utrecht (samen met Nick Verhagen), Roda’46 en LRC. Hoe zou hij zichzelf als voetballer willen omschrijven?: ,,Ik ben een centrale verdediger die in noodgevallen ook op zes kan spelen. Bij Sportlust ’46 spelen we in een 3-5-2 systeem. Soms moet ik een vleugelspits van de tegenpartij uitschakelen en soms heb ik een vrije rol. Ik moet het vooral van mijn voetballend vermogen hebben en ben comfortabel aan de bal en organisatorisch sterk. Door de nood gedwongen heb ik dit seizoen ook een paar keer als zes en acht gespeeld, maar de TC heeft in het gesprek duidelijk aangegeven dat ik voor een positie centraal achterin ben gehaald.”
De gemakkelijk articulerende Heideman kijkt met voldoening terug op het gesprek dat hij vorige week met de TC voerde: ,,Dat verliep in een prettige c.q. harmonieuze sfeer. Daarom was ik er ook heel snel uit en heb ik een dag later mijn jawoord al gegeven. Vandaag (zondag) hebben Nick en ik ons besluit om weg te gaan bij Sportlust’46 aan de spelersgroep verteld.  Verder is het natuurlijk een prettige bijkomstigheid dat trainer Patrick Loenen en Nick Verhagen ook naar Spakenburg vertrekken. Ik ben bekend met de speelwijze van Loenen en weet wat hij van de spelers verwacht. Maar ook als Loenen en Verhagen niet naar Spakenburg waren gegaan, zou mijn keus op deze club zijn gevallen, vertelt Heideman enthousiast.”
Bekenden
Ondertussen heeft de verdediger, die dit seizoen al twee keer scoorde (tegen Excelsior’31 en Barendrecht) zich al enigszins verdiept in zijn nieuwe club: ,,Na een moeizame start heeft Spakenburg zich onder leiding van het nieuwe trainersduo Chris de Graaf en Jochem Twisker goed hersteld en tegen Noordwijk en de Koninklijke HFC niet alleen gewonnen, maar ook de nul gehouden. Overigens ken ik keeper Menno Heus en linksback Tim Brinkman nog uit de opleiding van FC Utrecht. Ik ga er vanuit dat ik een mooie tijd Spakenburg ga meemaken, besluit Heideman.