Skip to main content

De TC van Spakenburg is erin geslaagd om voor komend seizoen de van AFC afkomstige middenvelder Koen Wesdorp (24) aan zich te binden.

De Rotterdammer begon ooit met voetbal bij MOC’17, de club uit zijn geboorteplaats Bergen op Zoom. Daarna was hij actief bij RBC en zat hij in de opleiding bij NAC en Willem II. Bij de Tilburgers maakte hij twee seizoenen deel uit van het belofteteam. Vervolgens maakte Wesdorp de overstap naar KK-divisieclub Helmond Sport waarvoor hij vijftien duels in de hoofdmacht speelde. Zijn volgende club was ASWH waar hij uitgroeide tot smaakmaker en sterkhouder op het middenveld, waarna AFC hem vorig seizoen inlijfde. Maar nu is de keus van de tweebenige middenvelder op Spakenburg gevallen: ,,Bij AFC is het allemaal niet geworden wat ik er vooraf van had verwacht. Aanvankelijk startte ik als basisspeler, maar daarna raakte ik helaas geblesseerd en kwam ik vervolgens op de bank terecht. Op een gegeven moment werd ik gebeld door de TC van Spakenburg. In een goed en voetbalinhoudelijk gesprek maakte men mij duidelijk op zoek te zijn naar een creatieve en veelzijdige sterkhouder voor het middenveld en dat de club volgend seizoen graag weer met een aantal gerichte versterkingen naar boven wil gaan kijken”, vertelt Wesdorp.

In het voorgaande seizoen had Spakenburg ook al een oogje op hem laten vallen: ,,Destijds woonde ik echter nog in Bergen op Zoom. Nu voelde ik de tijd wel rijp en voelde ik mij erg gevleid door de overtuigingskracht van zowel de TC als ook van Patrick Loenen, die mij haarfijn wisten te vertellen wat van mij wordt verwacht. Ik heb ook eerlijk aangegeven dat ik met meerdere clubs gesprekken heb gevoerd. Na alles goed te hebben overwogen en er onder meer met mijn omgeving over te hebben gesproken, had ik het beste gevoel bij Spakenburg. De club heeft in de amateurvoetbalwereld nog altijd een grote naam  “De mensen van de TC wisten alles over me”, legt Wesdorp uit.

Multifunctioneel

Op de vraag hoe Wesdorp zichzelf als speler zou omschrijven, volgt een duidelijk antwoord: ,,Ik ben een creatieve en balvaste tweebenige middenvelder. Ik houd ervan om de bal kort bij me te houden, te dribbelen of de korte combinatie te zoeken maar ook variatie in mijn spel te leggen, door regelmatig een lange pass te geven. Ik kan zowel in de as als op acht spelen”.

De blauwe TC is in haar nopjes met de komst van Wesdorp: “Wij hebben Koen al langere tijd op de korrel. Zijn tweebenigheid, creativiteit, gave om het spel te versnellen en te verdelen en zijn ervaring op Tweede Divisie niveau, maken hem een welkome versterking voor ons. Tevens is Koen met zijn 24 jaar in de kracht van zijn leven. Wij zijn ervan overtuigd dat Koen alle capaciteiten bezit om ons verder te brengen”.