Skip to main content

In een reactie op zijn komst naar Spakenburg laat Green weten dat Spakenburg hem in januari al had benaderd voor een directe overstap maar dat dit helaas spaak liep op enkele reglementen. “In de periode hierna hebben we enkele uitstekende gesprekken met elkaar gevoerd. Hieruit kwam naar voren dat Spakenburg mij in eerste instantie als verdedigende middenvelder wil gaan gebruiken. Dat komt goed uit, want dat is mijn favoriete positie. Ze lieten doorschemeren dat ze me graag wilden hebben. Hoewel ik multifunctioneel ben en ook als linker (centrale) verdediger uit de voeten kan, heb ik in de Keuken Kampioen Divisie ook veel wedstrijden in de as gespeeld”.

Technisch begaafd

Hoewel zijn zaakwaarnemer ook contacten had in het buitenland en met andere Tweede Divisionisten, geeft Green er de voorkeur aan om in Nederland te blijven: ,,Ik heb een gezin met twee jonge kinderen en zag dat niet zo zitten. Vervolgens ben ik gaan meetrainen bij mijn oude amateurclubs GJS en SVW, beide uit Gorinchem, en ben ik zodoende fit gebleven. Hoe ik als voetballer het best ben te omschrijven? Ik ben technisch begaafd, heb een goed linkerbeen, toon altijd honderd procent in de duels en heb een goed spelinzicht”, besluit hij.

De TC is in haar nopjes met de komst van Green: “Met Dwayne halen we ruime ervaring op hoog niveau, ondanks zijn pas 25 jaar, in huis, hij is technisch goed onderlegd, heeft een goede pass, heeft duelkracht en kan zowel op het middenveld als achterin prima uit de voeten. Bovendien viel ons in de gesprekken zijn prettige persoonlijkheid op maar vooral de echte wil om zijn carrière een goed vervolg te geven”.

Namens de club wensen we Dwayne alvast veel succes op de blauwe zijde van De Westmaat.