Skip to main content

De Blauwen spelen zaterdag hun eerste thuiswedstrijd van 2023 tegen de mannen uit Werkendam. Spakenburg versus Kozakken Boys is een echte kraker en affiche uit de top van het amateurvoetbal. Het belooft dus een spannende en vermakelijke pot voetbal te worden.

Kozakken Boys

De ploeg van Scott Calderwood staat momenteel op de elfde plaats met 23 punten uit 18 wedstrijden. Afgelopen weekend kwamen de boys uit Werkendam niet aan voetballen toe omdat het duel op De Zwaaier tegen FC Lisse niet doorging vanwege de winterse weersomstandigheden en de sneeuwval in de dagen voor de wedstrijd. De Werkendammers kwamen wel al eerder in actie na de winterstop. In de KNVB-beker kwam de ploeg in actie tegen ADO Den Haag. De formatie van Dick Advocaat bleek met 1-3 te sterk en daarmee bekerde de Kozakken niet verder.

Voor de winterstop zat Kozakken Boys in een lekkere flow. Van de vier wedstrijden werden er drie gewonnen. Tegen Katwijk werd er met 3-1 gewonnen, de week erop werd er tegen HFC verloren met 3-1, maar daarna werd het 4-1 tegen Jong Sparta en 0-1 tegen Exc. Maassluis.

Bij de Werkendammers is Kevin Vermeulen de man met de gouden voeten. Zes keer trof hij zelf het net en viermaal gaf hij de beslissende pass. Giovanni Buttner volgt hem met vijf treffers en de nummer drie in Werkendam is Lowie van Zundert. De spits die vorig jaar nog in het Blauw speelde is goed voor vier doelpunten en twee assists.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel nog steeds op de zevende plaats. Dat was vorige week ook al het geval en ondanks de verliespartij tegen Jong Sparta (3-1) veranderde die plek op de ranglijst dus niet.

De Blauwen wisten tegen de novices van Sparta niet te winnen. In de eerste helft zorgde Jerrel Hak voor de 1-0. Na de thee en drie wissels kwam Spakenburg vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Koen Westdorp. Lang konden de Blauwen niet genieten van de treffer want Patrick Brouwer bracht de Spartanen alweer snel op voorsprong. De mannen van Chris de Graaf gingen naarstig op zoek naar weer de gelijkmaker, kregen meerdere kansen, maar Patrick Brouwer maakte ook zijn tweede van de middag en schoot daarmee Jong Sparta naar drie punten.

Een behoorlijke koude thuiskomst van de kermis na de euforie van de bekerstunt tegen FC Groningen. Aanstaande zaterdag de mogelijkheid om het tegen Kozakken Boys een stukje warmer te krijgen en de drie punten op de eigen Blauwe zijde van de Westmaat te houden.

Bij de Blauwen is Floris van der Linden de topscorer met zeven treffers. In zijn kielzog zit Luuk Admiraal met zes treffers. Beide aanvallers zijn goed voor twee assists. Wimilio Vink maakt het podium compleet met vier goals en drie beslissende passes.

Head-to-Head

Spakenburg en Kozakken Boys kennen een lange historie met elkaar. Eerder dit seizoen werd er een knotsgek duel gespeeld. In de uitwedstrijd kwamen de Blauwen binnen no-time op een 3-0 achterstand. Nog in de eerste helft kwam Spakenburg terug op een 3-4 voorsprong door twee treffers van Koos Werkman en twee beauty’s van Luuk Admiraal. Vlak na rust stond het al snel weer 4-4 en kwamen de Werkendammers weer op voorsprong. Thomas Heideman maakte er uiteindelijk fraai 5-5 van en sloot het doelpuntenfestijn daarmee af.

De overige resultaten van de afgelopen seizoenen waren:

18-04-2022 | Spakenburg – Kozakken Boys | 3-1
11-09-2021 | Kozakken Boys – Spakenburg | 3-3
12-09-2020 | Spakenburg – Kozakken Boys | 2-2
07-09-2019 | Kozakken Boys – Spakenburg | 4-2
13-04-2019 | Kozakken Boys – Spakenburg | 2-1
24-11-2018 | Spakenburg – Kozakken Boys | 2-1
29-04-2017 | Spakenburg – Kozakken Boys | 1-2
26-11-2016 | Kozakken Boys – Spakenburg | 4-3

Toegang & Livestream

Bij deze wedstrijd zijn geen uitsupporters welkom. Er zal geen verkoop aan de poort zijn. Om de wedstrijd te bezoeken heb je een Blauwe ledenpas of sponsorpas nodig. Kozakken Boys heeft via Southfields en Eyecons een livestream aangevraagd. Deze zal tegen betaling te zien zijn via de website van Eyecons.
Op de wedstrijddag start de livestream via https://eyecons.com/videos/livestreams ongeveer een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Als je op de link van de wedstrijd klikt kun je het bedrag van  5,99 via iDeal betalen en daarna de gehele wedstrijd live bekijken.
Indien je nog geen account hebt, maak dan gratis een account via https://eyecons.com/ aan. Dit doe je door rechts bovenin op het poppetje te klikken. We raden aan om dit ruim voor de wedstrijd te doen. Als je eenmaal geregistreerd bent kun je met die gegevens inloggen.

Tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd op de Blauwe zijde van de Westmaat staat onder leiding van dhr. Verbeke. Zijn assistenten zijn dhr. Van den Hoeck en dhr. De Vriendt. Als vierde official doet dhr. Steeg dienst. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!