Skip to main content
De Blauwen uit Spakenburg en de Kozakken uit Werkendam hebben in de tweede ontmoeting van dit seizoen weer gebroederlijk de punten gedeeld. Zo doelpuntrijk als op De Zwaaier werd het op De Westmaat niet. De roodwitten scoorde in de eerste helft en de Blauwen in de tweede helft en daarmee bleef het bij 1-1.
Chris de Graaf begon met de volgende elf spelers: Damen, Volkert, Werkman, Koelewijn, Verhagen, Veenhoven, Wesdorp, Vink, Dekker, Admiraal en Van der Linden
Het eerste kwartier was voor de Blauwen, waarin Vink tweemaal een kansje had, maar waaruit geen goals voortkwamen. Spakenburg speelde niet groots, maar Kozakken Boys zette daar ook niet veel tegenover. In minuut 24 was het Dekker die goed voorzette op Admiraal, maar het leer werd niet lekker geraakt waardoor een echte kans niet ontstond. Een kleine tien minuten later was het wel raak aan de andere kant. Keukens gaf vanaf de rechterkant goed voor, en Van Zundert kwam voor zijn man om vervolgens beheerst binnen te koppen. Daarmee deed Van Zundert zijn oude ploeg pijn, daar hij vorig jaar nog in het Blauw gehuld ging.
De goal gaf de Werkendammers kracht. Spakenburg moest zorgen dat het gat niet twee doelpunten zou worden en Damen was had daarin een belangrijke rol. Vlak na de treffer moest hij gestrekt om een inzet van Altintas te keren.
Na de thee zaten Volkert en Veenhoven op de bank en werden Artien en Green binnen de lijnen gebracht. Spakenburg ging op zoek naar de gelijkmaker en speelde een betere helft dan de eerste helft. Nog voor het verstrijken van het uur werden ook Wesdorp en Dekker naar de kant gehaald ten faveure van De Ruiter en Van Lopik.
Spakenburg had veelal de dreiging in de tweede helft en Kozakken Boys kwam er nauwelijks tot niet meer uit. Tot echt grote kansen kwamen de Blauwen overigens niet en daarmee leek het een steeds moeilijkere opgave te worden om nog een resultaat te behalen. Als laatste wissel werd Kroonenberg gebracht voor Werkman om nog meer aanval in de ploeg te krijgen.
Na 79 minuten was het dan toch raak aan de Blauwe zijde. Van der Linden had het overzicht in de 16 en gaf voor op Vink. De middenvelder schoot op doel, goalie Janssen raakte de bal nog, maar de bal verdween tot opluchting van de Blauwen achter de doellijn. Spakenburg wilde meer en ging nog op zoek naar de winnende treffer. In de blessuretijd kreeg Janssen nog de rode kaart voorgehouden na een confrontatie met De Ruiter. Doordat Calderwood door al zijn wissels heen was moest Van Ingen de goal gaan bewaken. In de enkele minuten die nog resteerde werd Van Ingen nog aan het werk gezet door Van der Linden, maar de kopinzet ging recht op de keeper af en Van Ingen zal daar niet van gezweet hebben.
De puntendeling zorgt voor een daling op de ranglijst. Spakenburg staat nog steeds in het linkerrijtje, maar is van de zevende plek naar de negende plek gegaan. Aankomende zaterdag wacht FC Lisse op sportpark Ter Specke. De Lissenaren staan door de overwinning op Exc. Maassluis nu op de zevende plaats. Het duel in de Bollenstreek begin om 14:30 uur, tot dan!