Skip to main content

De TC van Spakenburg heeft het contract van de linksbenige aanvaller Maurice de Ruiter met een jaar verlengd. De Harderwijker kwam na het afgelopen seizoen over van het in Derde Divisie zaterdag uitkomende Sparta Nijkerk. De vleugelspits kwam tot nu toe in vijfentwintig officiële duels (21 keer in competitieverband en vier bekerwedstrijden) en scoorde nog niet voor de Blauwen. Wel was hij in de competitie verantwoordelijk voor twee assists.

De Ruiter, die dit seizoen ook een aantal keren als invaller binnen de lijnen kwam en tevens als aanvallende middenvelder kan spelen, was in het verleden actief voor DVS’33 (drie keer), Go Ahead Eagles, IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk. Voor laatstgenoemde club scoorde hij in het vorige seizoen zestien competitiegoals. In totaal speelde de technisch begaafde linkspoot 190 officiële duels, waarin hij 97 goals produceerde en goed was voor 22 assists. Na aanvoerder Floris van der Linden, Vince Gino Dekker, de van Katwijk afkomstige nieuwkomers Ahmed El Azzouti en Mukhtar Suleiman en eigen kweek speler Nico Kroonenberg, is De Ruiter de zesde aanvaller die in het seizoen 2023-2024 voor Spakenburg actief zal zijn.

De TC in een reactie op het aanblijven van de veelbesproken aanvaller:

‘Ondanks dat wij de echte Maurice nog niet hebben gezien, zijn wij als TC en technische staf er van overtuigd dat hij in het restant van dit seizoen en komend seizoen zal laten zien waarom wij alle vertrouwen in hem hebben. Zijn onmiskenbare kwaliteiten gekoppeld aan zijn bewezen statistieken waren voor ons redenen genoeg hem ook komend seizoen aan boord te willen houden’

We feliciteren Maurice met zijn contractverlenging en. wensen hem dit seizoen en volgend seizoen veel succes toe.