Skip to main content
De TC van Spakenburg heeft haar eerste versterking voor het seizoen 2023-2024 aangetrokken. Het gaat om de 27-jarige verdedigende middenvelder Tom Noordhoff van FC Lisse. Noordhoff is sinds 2019 actief voor de club uit de Bollenstreek. De 1.78 meter lange controleur en eigenaar van T.O.M. Training en Coaching speelde in het verleden voor Schoten, Stormvogels/ Telstar, Ajax (waaronder Jong Ajax), Telstar, Almere City FC en OFC.

Noordhoff komt het best tot zijn recht op de nummer zes positie en kan worden gezien als een speler met veel rust aan de bal en iemand die de organisatie in het veld goed in het oog houdt. In een reactie op de komst van de speler van FC Lisse stelt de TC: ,,We zijn blij dat we Tom voor komende seizoen vast hebben kunnen leggen. Vorig jaar hebben we al met hem gesproken, toen hij een belangrijke rol speelde in het elftal dat in de Derde Divisie het kampioenschap behaalde. Het was voor hem toen nog te vroeg, maar ook dit seizoen behoort Tom weer wekelijks tot de beste spelers van FC Lisse en daarom hebben we hem wederom benaderd. Na enkele positieve gesprekken was het snel rond. Tom is een speler die centraal op het middenveld speelt en in staat is een leidende rol te vervullen. Is ook coachend zeer sterk en is mede daardoor een zeer welkome versterking.”

In een reactie op zijn komst naar Spakenburg laat de in Haarlem woonachtige Tom Noordhoff doorschemeren, dat hij vorig seizoen ook al de kans had om naar de blauwe zijde van De Westmaat te komen: ,,Nadat ik werd benaderd door de TC, heb ik er goed over na moeten denken. Spakenburg is toch een grote naam in het amateurvoetbal. Maar ik was net gestart met m’n eigen bedrijf T.O.M. Training & Coaching (tomtrainingcoaching.nl) waarmee ik spelers voetbaltraining geef, coach en mentaal begeleid. Spakenburg kwam nog niet op het juiste moment voorbij. Daarnaast deden we met FC Lisse volop mee in de titelstrijd van de Derde Divisie en zijn we uiteindelijk kampioen geworden. Ik wilde graag met FC Lisse mijn krachten meten op het hoogste amateurniveau en ben nu bezig aan mijn vierde seizoen bij de club. Ik vond het mooi dat Spakenburg zich een tijdje geleden weer meldde en na een aantal gesprekken waren we er snel uit en heb ik besloten de stap te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Spakenburg bij mij past omdat ik ook iedere wedstrijd wil winnen en om de prijzen wil spelen”, merkt Noordhoff op.

De middenvelder speelde zich dit seizoen door een aantal goede wedstrijden in de kijker bij enkele aansprekende clubs in de Tweede Divisie en dacht ook nog even na over de reisafstand. Maar het goede gevoel wat hij bij Spakenburg had, gaf voor hem de doorslag: ,,Als een club als Spakenburg zich voor de tweede keer meldt, doet dat wel wat met je. En ik ben echt een gevoelsmens. Men beschouwt me als een waardevolle speler, die wat toe kan voegen aan het middenveld. En ik vind het supermooi dat ik ook de derby kan gaan spelen.”

Eerder dit seizoen versloeg Spakenburg zijn huidige club op De Westmaat met 3-1. Wat voor indruk maakten De Blauwen destijds op hem?: ,,Na onze goede competitiestart was dit de eerste wedstrijd, waarin we, mede door toedoen van Spakenburg, niet goed voor de dag kwamen. Enkele dode spelsituaties deden ons de das om. Daarna heeft onze jonge ploeg het in de competitie een stuk moeilijker gekregen. Helaas hebben we het afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels, na een uitstekend eerste half uur, ook niet kunnen bolwerken. Overigens heeft de club in de persoon van technisch manager Kevin Winter positief op mijn overstap naar Spakenburg gereageerd. Hij gunt me deze kans, ook omdat ik altijd open kaart naar de club toe heb gespeeld”, besluit de veelzijdige speler.

We heten Tom van harte welkom bij Spakenburg en wensen hem voor de rest van dit seizoen nog veel succes toe bij FC Lisse.