Skip to main content
Afgelopen zaterdag is de derby der derby’s andermaal geëindigd in een gelijkspel. Na een 0-1 ruststand prijkte er na 90 minuten een 1-1 op het scorebord.

Spakenburg startte de clash tegen de buren verrassend zonder smaakmaker Wimilio Vink terwijl Vince Gino Dekker er weer stond. Tegen De Treffers, een week eerder, ondervond de frêle buitenspeler teveel last van een onwillige knie en uit voorzorg speelde hij toen niet. De overige basisspelers waren Damen, Werkman, Artien, Koelewijn, Volkert, Verhagen, Wesdorp, van Lopik, de Ruiter en aanvoerder van der Linden.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken, floot scheidsrechter de Winter voor het eerst. Het spelbeeld van de eerste helft was dat Spakenburg de bal mocht hebben, mocht opbouwen en de Vogels plooiden zich terug waarmee de rijen behoorlijk werden gesloten. Het lukte Spakenburg simpelweg niet om er doorheen te komen en kansen te creëren. Dat lukte de Vogels echter wel. Nadat eerst Kevin Sterling in kansrijke positie volledig naast kopte was het in de 23e minuut wel raak voor de bezoekers. Een mooi aangesneden vrije bal van Mike van. der Laar werd door de geheel vrijstaande Wessel Boer strak in de bovenhoek gekopt: 0-1. In het restant van die eerste helft, konden de Blauwen hier niet veel tegenover stellen. Een paar plaagstootjes van de ijverige Maurice de Ruiter en daar hield het dan wel mee op. Aan de andere kant was spits Blel twee maal gevaarlijk maar hij had, gelukkig voor Spakenburg, het vizier die middag niet op scherp staan. Zo werd de rust opgezocht met een voorsprong voor de Vogels. Voordat de spelers in de kleedkamer zaten, ging er nog wel een behoorlijke opstoot aan vooraf. Wisselspelers van Spakenburg die zich warmliepen voor het uitvak, werden niet bepaald toegezongen door de rooie aanhang waardoor de gemoederen behoorlijk opliepen.

Nadat iedereen ruim een kwartier over hun eigen zonden konden nadenken, begon Spakenburg veel aanvallender aan het tweede bedrijf. Hero van Lopik bleef achter in de kleedkamer en Wimilio Vink was zijn vervanger. Met het meer doorschuiven van Youri Koelewijn kreeg Spakenburg stevig grip op het duel en kreeg het ook kansen. Doelman Schaap wist een inzet van Koelewijn te keren en Maurice de Ruiter mikte de bal uit een corner bij de eerste paal in het zijnet. Het was echter een voorbode voor de prachtige gelijkmaker van Niek Verhagen. De vleugelverdediger werd prachtig weggestoken door Koen Wesdorp, omspeelde zijn directe tegenstander en verraste Jaimy Schaap in de korte hoek: 1-1.

Spakenburg rook bloed en ging door waar het tweede helft mee begonnen was: aanvallen. Amper 12 minuten na de gelijkmaker schoot de geheel vrijstaande Vink de 2-1 binnen na geklungel in de rooie defensie. Vink echter stond in buitenspelpositie, ondanks dat de bal van een Vogels verdediger afkomstig was, dus dat feestje ging helaas niet door. Nadat trainer de Gunst in de 82e minuut Blel en El Haddouti wisselde voor respectievelijk Westerman en Visser, leek het erop of de Vogels alsnog met de winst er vandoor zouden gaan. Opvallend genoeg kantelde de wedstrijd in die laatste paar minuten en deelde de Vogels duidelijk de lakens uit. Grote kansen leverde dat niet op, sterke nog, in de allerlaatste minuut had Vink de winnende op zijn schoen. Na een dieptepass van Dekker, stond de technicus oog in oog met doelman Schaap. In plaats van zelf af te ronden, gunde hij de eventuele goal aan de meegelopen Floris van der Linden maar verdediger Haian wenste hier niet aan mee te werken en kon de bal wegschieten.
In de resterende 3 minuten blessuretijd gebeurde er hoegenaamd niets meer waardoor ook deze editie voor de zevende maal op rij in een gelijkspel eindigde.

Scoreverloop

23’        0-1        Wessel Boer
61’        1-1        Niek Verhagen

Toeschouwers: 5.993

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen, Koelewijn, Werkman, Artien, Volkert, Wesdorp (74’ Veenhoven), van Lopik (46’Vink), Dekker, de Ruiter (74’ Admiraal) en van der Linden.

Opstelling IJsselmeervogels:
Schaap, van Son, Boer, Martis, Sanchez Angulo (62’ Tadmine), van de Laar (71’ Rosheuvel), Sterling, Ruizendaal, Haian, Blel (82’ Visser), El Haddouti (82’ Westerman).

Scheidsrechter: F.R. de Winter die de kaarten op zak hield.