Skip to main content

Ik begon er vorig seizoen ook al mee, maar wat is het toch verschrikkelijk lang geleden dat we voor het echie naar de Westmaat konden gaan. Toen niet wetende dat het seizoen er ook weer zo op zou zitten, laten we toch hopen dat dit seizoen zijn complete doorgang mag vinden.
Uiteraard konden we de afgelopen weken al weer proeven van de sfeer op het sportpark met de oefenwedstrijden en konden we van de zomer al weer op het terras zitten. Maar met de wedstrijdspanning er dan bij, is het toch een andere beleving.

Die voorbereiding verliep wat wisselvallig, er werd zomaar verloren van Eemdijk, wat nog nooit gebeurd was tot dan. Van Jong Willem II werd er dan weer gewonnen en met heel behoorlijk spel zelfs. De laatste test afgelopen zaterdag op de open dag tegen competitiegenoot HHC werd dan wel nipt met 1-0 verloren, maar gezien het spelbeeld hoeven we ons toch niet echt zorgen te maken.
Maar wat zeggen die uitslagen in de voorbereiding nu helemaal? Speel je wel met je sterkste opstelling, ben je van alles aan het uitproberen? Belangrijkste is toch dat we er deze zaterdag staan, als de competitie echt van start gaat. Onder een nieuwe naam dit seizoen, Jack’s League.

We beginnen zaterdag tegen de beloftes uit Volendam, zoals gebruikelijk om 15.00uur. Belofteteams zijn altijd wat moeilijk te voorspellen, zeker in het begin van het seizoen als er nog wat meer overloop is met het 1e elftal, en waar geblesseerde spelers nog ritme kunnen opdoen. Maar ook Jong Volendam speelde hun oefenwedstrijden, zo wisten zij bijvoorbeeld ook niet van Eemdijk te winnen. Dat deden ze dan wel weer tegen Katwijk, maar tegen de Koninklijke HFC werden de punten ternauwernood gedeeld.

Trainer Meijers kan zaterdag in ieder geval beschikken over een zo goed als fitte selectie, genoeg te kiezen zou ze zeggen. Ook qua systeem, want ook in de oefencampagne zijn er veel varianten uitgeprobeerd natuurlijk, waarbij in ieder geval bleek dat de ploeg in staat is om afwisselend te spelen en het spel kan maken. Ook een aantal nieuwe spelers in de selectie heeft laten zien dat ze een serieuze toevoeging zijn, met het frivole spel van bijvoorbeeld een Junte, en de aanvalsdrift van Tol en van Zundert. Naast de al bestaande selectie lijkt het team dit jaar nog completer en zal elke tegenstander zijn best moeten doen om de Blauwe af te stoppen. We laten ons verrassen zaterdag welke elf Meijers de wei instuurt en waarmee hij hoopt de wedstrijd te gaan winnen.

Scheidsrechter van dienst voor komende zaterdag is Frank de Winter uit Blaricum. Een oude bekende die Spakenburg al zovele male floot in het verleden, zelfs de afgelopen oefencampagne nog langs kwam op de Westmaat. Een leidsman die in de regel de wedstrijden goed aanvoelt, niet te snel met kaarten strooit en zijn mannetje staat.
Zoals gezegd fluit hij zaterdag voor het eerst om 15.00uur, laten we hopen op een mooie wedstrijd, met een nog beter resultaat.

In tegenstelling tot vorig seizoen is er nu gelukkig wel publiek welkom, al is dat nog steeds met enige mate, maar we hopen u toch graag te zien rond het voetbalveld zaterdag!

Alle informatie rondom het aanmelden voor komende zaterdag is te vinden in dit bericht.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2017-2018        2-0       2-0
2019-2020        1-1       1-1