Skip to main content

Na een prachtige zaterdag met allerlei activiteiten om het 90-jarig bestaan van onze club te vieren, zijn we de dag erna wakker geworden met een kater. Omdat een stel lieden het nodig heeft gevonden in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aan te richten bij onze buurman IJsselmeervogels. Gevolg: groot chagrijn bij onze leden en vrijwilligers, extra kosten omdat we IJsselmeervogels schadeloosstellen en een bestuur dat zijn buik meer dan vol heeft van nep-supporters.

Afgelopen zaterdag was de aftrap van de viering van het 90-jarig bestaan van SV Spakenburg. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is het een fantastische dag geworden. Mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten voor onze vereniging maken onze club namelijk zo groot. Zaterdag was daar weer een indrukwekkend staaltje van te zien. Het doet dan ook bijzonder pijn dat een dag later de nadruk is komen te liggen op aangebrachte vernielingen bij onze buurman IJsselmeervogels, waardoor een topdag helaas in mineur is geëindigd.

Als bestuur zijn we dit gedrag spuugzat. Het mag dan ook duidelijk zijn dat we ons volledig distantiëren van deze nep-supporters, die met hun vandalisme het plezier vergallen voor echte Blauwen. Duidelijk is in ieder geval dat een deel van de zogenoemde harde kern van Spakenburg ten tijde van de vernielingen aanwezig was op het parkeerterrein voor de ingang van IJsselmeervogels. Via nader (camera)onderzoek willen we de daders achterhalen die het bord met logo van IJsselmeervogels hebben vernield, zodat we de schade op hen kunnen verhalen en eventuele andere noodzakelijke sancties kunnen opleggen. Uiteraard roepen we getuigen ook op om zich te melden.

Als bestuur hebben we onze excuses aangeboden aan IJsselmeervogels en stellen de buurman schadeloos voor de geleden schade.

Namens het bestuur van SV Spakenburg,

Klaas Hartog

Voorzitter SV Spakenburg