Skip to main content
Spakenburg heeft woensdagavond jongstleden haar eerste oefenwedstrijd voor het seizoen 2022-2023 zeer verdienstelijk gelijk gespeeld tegen het Velsense Telstar dat een divisie hoger uitkomt namelijk in de Keuken Kampioen Divisie.

Van origine stond de eerste oefenwedstrijd gepland voor afgelopen zaterdag echter kon tegenstander Jong Willem II helaas niet voldoende spelers op de been brengen zodat die wedstrijd noodgedwongen moest worden gecanceld. De wedstrijd tegen Telstar stond oorspronkelijk voor dinsdagavond op de agenda maar gezien de verzengende hitte die dag is in onderling overleg besloten de wedstrijd 24 uur later te laten aanvangen. Niet ideaal, zo’n voorbereiding voor nieuwbakken trainer Patrick Loenen maar aan het spel tegen Telstar, met name het laatste uur, was daar niets van te merken.

Spakenburg startte met de volgende elf basisspelers: Dion Vlak (doelman), Thomas Heideman, Koos Werkman, Peter van de Groep, Luc Ruizendaal, Jason de Groot, Koen Wesdorp, Tim Brinkman, Jan van DIermen, Nico Kroonenberg en Ferebory Kourouma.

Het eerste gevaar was na amper 47 seconden en wel voor de thuisploeg. Ferebory werd met een steekpass de diepte in gestuurd maar kon na het bereiken van de achterlijn geen medespeler voor het doel vinden. Vanaf dat moment was het Telstar dat de lakens uitdeelde met veelvuldig balbezit en het zeer vroeg storen van de Spakenburgs opbouw. Het leverde diverse kansen en kansjes op voor met name Plet en Seedorf. Dit veldoverwicht leverde in de 21e minuut de verdiende voorsprong op voor Telstar. Vanaf randje zestien mikte Oude Kotte met een bekeken schuiver raak. Na een korte drinkpauze kreeg Ferebory dé kans op de gelijkmaker. Echter alleen voor doelman Koeman (jawel, de zoon van Ronald) wist hij tot twee keer toe de keeper niet te verschalken.

De 0-2 viel in de 29e minuut uit een loepzuivere vrije bal vanaf randje zestien genomen door Bensabouh. Dit was gelijk de aanleiding voor trainer Loenen om liefst zes spelers te vervangen: Jan van Diermen, Jason de Groot, Nico Kroonenberg, Ferebory Kourouma, Luc Ruizendaal en Peter van de Groep gingen eruit voor: Wimilio Vink, Vince Gino Dekker, Hero van Lopik, Youri Koelewijn, Floris van der Linden en Dwayne Greene.

Door deze wissels kantelde het spelbeeld heel langzaam en kregen de Blauwen steeds meer grip op Telstar. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Floris van der Linden in de 43e minuut na prima voorbereidend werk van de opvallend afgetrainde Vince Gino Dekker. Het had zelfs nog met rust gelijk moeten staan maar de normaal zo trefzekere van der Linden mistte een strafschop. Die penalty was toegewezen door scheidsrechter Frank de Winter nadat Dekker binnen het strafschopgebied, na een splijtende pass van achteruit door Hero van Lopik, onreglementair naar de grond was gewerkt.

In de rust wisselde trainer Patrick Loenen andermaal en wel vier spelers te weten Vlak, Heideman, Brinkman en Wesdorp ten faveure van Alessandro Damen (doelman), Mark Veenhoven, Vincent Volkert en Nick Verhagen. Dit team leverde gedurende een tijdsbestek van dertig minuten de beste fase van Spakenburg. Met gevarieerd aanvalsspel en veel bewegende spelers werd Telstar terug gedrongen op eigen speelhelft en bij vlagen zelfs overklast. De verdiende 2-2 viel al na 5 minuten spelen in de tweede helft en het was de opkomende links back Vincent Volkert die de bal bij de tweede paal binnen gleed na een prima voorzet van Floris van der Linden.

Na welgeteld een uur spelen wisselde ook Telstar dat het een lieve lust was en kwam bij Spakenburg Masies Artien als laatste binnen de lijnen voor sterkhouder Koos Werkman.
Ondanks het overwicht waren er het laatste half uur geen grote kansen meer te noteren zij het een ziedend schot van Nick Verhagen dat met de nodige moeite door de doelman van Telstar kon worden gepareerd.
Wat verder nog opviel, was het moordende tempo waarin deze eerste wedstrijd werd gespeeld en dat in combinatie met een nog altijd hoge temperatuur die avond mag dat gerust een knappe prestatie worden genoemd.

De 2-2 uitslag gaf de verhoudingen prima weer en aanstaande zaterdag wacht in Hardenberg de tweede oefenwedstrijd deze voorbereiding en wel tegen HHC.