Skip to main content

De KNVB heeft een besluit genomen over het vervolg van de competities in de categorie A senioren veldvoetbal. Er is gekozen voor het scenario om de opzet niet aan te passen en de competities volledig uit te spelen, inclusief de nacompetitie. De herstart is op 5 en 6 februari met een aantal inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft. Halverwege maart volgt de tweede competitiehelft.

Na twee jaar ervaring met corona, is duidelijk dat er altijd onzekerheid is over de toekomstige ontwikkeling hiervan. De zorgen voor het vervolg van het seizoen zijn dus niet weg. Het gekozen scenario is echter positief ingestoken waarbij bewust een risico wordt genomen, net zoals in de andere sectoren in de samenleving gebeurt. Bij nieuwe of onvoorziene ontwikkelingen die het beoogde verloop van de competities in gevaar brengen kan het bestuur alsnog ingrijpen. Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen en de wens is om deze niet te veel op de schop gooien. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in en dat maakt promotie/degradatie nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.

 

Risico inperken

Het risico dat wedstrijden niet gespeeld kunnen worden vanwege coronabesmettingen bij teams wordt enigszins ingeperkt met een aantal nieuwe regels. Zo mag een team in de categorie A (jeugd en senioren) na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.
Programma
In de speeldagenkalender kan je zien dat er dus eerst enkele inhaalwedstrijden worden gespeeld uit de eerste seizoenshelft. Voor Spakenburg is dat de derby met IJsselmeervogels. Deze zal dus volgens het schema gespeeld moeten worden op 5 februari, 12 februari of op de doordeweekse inhaalronde (8, 9 of 10 maart). Er zullen sowieso meerdere rondes doordeweeks gespeeld worden om de druk op het schema te verlichten.
De eerstvolgende 4 wedstrijden zijn daarna als volgt:
  • Zaterdag 19 februari – De Treffers – Spakenburg (ronde 15)
  • Zaterdag 26 februari – Jong Sparta – Spakenburg (ronde 16)
  • Zaterdag 5 maart – Spakenburg – TEC (ronde 17)
  • Zaterdag 12 maart – GVVV – Spakenburg (ronde 18)