Skip to main content

De TC van Spakenburg heeft overeenstemming bereikt met linksback Vincent Volkert (30) van Koninklijke HFC. De geroutineerde verdediger is al sinds 2012 actief voor de tweede divisionist uit Haarlem. Na Maurice de Ruiter (Sparta Nijkerk), Nick Verhagen (Sportlust’46) en Thomas Heideman (Sportlust’46) is hij de vierde nieuwe aanwinst voor Spakenburg.

Een aantal seizoenen geleden stond Volkert ook al eens op de radar bij Spakenburg. De Amsterdammer kan het zich nog herinneren: “Het ketste toen om een aantal redenen af. Ik zat pas een paar seizoenen bij de Koninklijke HFC, was nog bezig met mijn studie en woonde destijds in Hoofddorp. Daarom leek het me beter om bij de Koninklijke HFC te blijven. Al was ik natuurlijk wel vereerd door de belangstelling van een club met zo’n grote naam in het amateurvoetbal”, vertelt Volkert.

Na de competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC (2-0) waarin Volkert een uitstekende indruk achter liet, nam de TC contact met de linkspoot op. Volkert, in het dagelijks leven werkzaam als UX Designer bij het online leerplatform Studytube, sprak daarna uitgebreid met de TC en had later ook een telefoontje met de toekomstige trainer Patrick Loenen, die de verdediger duidelijk uiteenzette wat zijn plannen met hem waren.,Het systeem dat hij bij Spakenburg gaat invoeren en dat we bij mijn huidige club ook spelen, is me op het lijf geschreven. Loenen liet doorschemeren dat ik zeer bruikbaar ben in dat systeem. Verdedigend ben ik solide, qua conditie en uithoudingsvermogen zit het ook goed en waar mogelijk probeer ik met mijn opbouwende kwaliteiten de aanval te ondersteunen. In vijftien officiële duels (veertien keer in de competitie en één keer in de KNVB beker) was Volkert goed voor drie assists.

Derby
De verdediger laat vervolgens desgevraagd weten dat hij er snel uit was met Spakenburg: ,,Zowel het gesprek met de TC als met de trainer verliep in een harmonieuze sfeer en dat aspect vind ik ook altijd wel belangrijk. Ik laat wel wat achter bij de Koninklijke HFC. Heb daar toch tien jaar gespeeld en veel mooie dingen meegemaakt, waaronder het kampioenschap in de Hoofdklasse en de plaatsing voor de Tweede Divisie. Maar Spakenburg is natuurlijk een prachtige en grote club met veel publiek en is het een voordeel is dat ik jongens als Floris van der Linden en Robin Eindhoven ken waarmee ik bij Koninklijke HFC heb gespeeld. Bovendien passen de spelers die tot nu zijn gehaald allemaal goed in het systeem. Daar is goed over nagedacht. Dit hebben ze bij de Koninklijke HFC ook altijd goed voor elkaar. Verder zie ik er echt naar uit om de dorpsderby te spelen. Die staat door al die Coronatoestanden al veel te lang niet meer op het programma”, eindigt Volkert zijn relaas.

De TC is blij met de komst van de linkspoot die al jarenlang in de (sub)top van de Tweede Divisie actief is met Koninklijke HFC en meer dan 200 competitiewedstrijden heeft gespeeld .