Skip to main content

Vince Gino Dekker is bezig aan zijn laatste seizoen bij SV Spakenburg. De 24-jarige buitenspeler die sinds oktober 2019 op de Blauwe zijde van de Westmaat is te bewonderen, verlaat de club eind dit seizoen. “De club wilde graag met mij door en ook ik wilde dolgraag blijven. Maar de verandering in het spelsysteem vanaf volgend seizoen heeft me doen besluiten om met pijn in mijn hart de Blauwen te verlaten”, aldus één van de smaakmakers van SV Spakenburg.

In een open en goed gesprek hebben de technische commissie van SV Spakenburg en Vince Gino Dekker gesproken over de toekomst van de Blauwen en die van de buitenspeler. “We hebben daarin aangegeven het contract met Vince heel graag te verlengen. In dat gesprek heeft Patrick Loenen – de nieuwe hoofdtrainer komend seizoen – ook aangegeven dat hij in een ander systeem gaat spelen en daarin een belangrijke rol voor Gino ziet.” Dat heeft de technisch begaafde aanvaller aan het twijfelen gebracht en uiteindelijk doen besluiten zijn contract niet te verlengen. “Mijn kwaliteiten komen het beste tot zijn recht in een 4-3-3-systeem. Daarnaast wil ik niet nog eens in een situatie terechtkomen zoals dit seizoen waarin de trainer besloot om 4-4-2 te spelen, een systeem dat eveneens niet mijn voorkeur heeft.”

De technische commissie van de Blauwen vindt het jammer dat Vince de keuze maakt om eind dit seizoen de club te verlaten. “Hij heeft ook enorm getwijfeld, omdat hij het vertrouwen voelt en Spakenburg een fantastische club vindt.” De buitenspeler beaamt dat. “Aan de mensen van de club of de nieuwe trainer ligt het zeker niet. En ook niet aan de fans en de club, want die zijn geweldig. Ik heb hier echt drie fantastische jaren gehad. Maar voor volgend seizoen ga ik op zoek naar een club met een spelsysteem dat beter bij mij past.”

De technische commissie hoopt dat de Blauwe supporters dit seizoen nog van de voetbalkwaliteiten van Vince kunnen gaan genieten. “En we bedanken hem voor zijn inzet en bovenal prachtige momenten in de afgelopen seizoenen.”