Skip to main content

Na 7 speelrondes loopt het nog niet, staan we niet waar we willen staan en vragen we ons allemaal af hoe dit gaat eindigen. Waar de Blauwen op voorhand hoog werden ingeschat, doet de stand op de ranglijst anders vermoeden. Met 5 punten uit 7 wedstrijden en een 16e plaats in de stand, is het op zijn zachts gezegd een slechte start te noemen.

Komende zaterdag komt Excelsior Maassluis op bezoek op de Westmaat en hebben we weer de kans om er drie punten bij te schrijven, drie punten die bijzonder welkom zouden zijn. Zowel voor het moreel in de groep, als wel voor de stand want de middenmoot is nu nog wel binnen bereik. Want dat het er in zit, daar gelooft Eric Meijers nog wel in, maar wanneer het eruit komt is de vraag.
Vorige week gooide hij rigoureus zijn opstelling om en startte met een 4-4-2-opstelling, helaas konden die plannen al vroeg de prullenbak in na de rode kaart voor Roy Terschegget. Die zal er komende zaterdag dan ook niet bij zijn, hij heeft een schorsing van twee wedstrijden gekregen.
Maar dat Meijers meer wilde zien van de 4-4-2 bleek wel uit het feit dat er last minute nog een oefenwedstrijd tegen Sportlust ’46 werd ingepland voor afgelopen dinsdag. De wedstrijd eindigde in 2-2, nadat Spakenburg bij rust nog met 2-0 voor stond, maar ondanks het gelijke spel, waren er toch goede momenten in de wedstijd, waar de spelers hopelijk moed uit putten voor de wedstrijd van komende zaterdag.
Wel was het nog even schrikken toen Boy van de Beek vlak voor rust met een, naar het zich liet aanzien, zware knieblessure van het veld moest, maar na de wedstrijd leek het allemaal misschien toch iets mee te vallen. Of de middenvelder zaterdag meedoet is in ieder geval onzeker.

Excelsior Maassluis kent een wat betere start van het seizoen en staat met 10 punten op een 8e plaats op de ranglijst, keurig in de middenmoot dus. De tricolores wisselen de resultaten wat af dit seizoen, speelden één keer, en wonnen en verloren er elk drie. Afgelopen weekend werd er met 1-2 thuis verloren van de Treffers, die op dat moment slechts één punt boven hun stonden.
Aan de andere kant staat Excelsior Maassluis dus ook maar slechts vijf punten boven de Blauwen en zal er ook hun alles aangelegen zijn om de drie punten mee terug te nemen en te zorgen dat er toch een gaatje ontstaat met de onderste regionen.
Genoeg ingrediënten dus voor wederom een mooie pot voetbal.

Scheidsrechter van dienst is dhr. Tunnissen uit Venray, frappant genoeg floot hij ook de laatste editie van deze wedstrijd in 2019, toen won Spakenburg met 1-0.
We beginnen uiteraard op het gebruikelijke tijdstip van 15.00uur komende zaterdag, ben er allen bij want wat er ook gebeurd, een feestje wordt het zaterdag sowieso met de Blauwe Kiltparty.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2013-2014        3-1       1-0
2014-2015        1-2       1-3
2015-2016        0-1       1-5
2016-2017        2-1       1-1
2018-2019        0-2      1-2
2019-2020        1-0