Skip to main content
Zaterdag zullen de Blauwen een echte amateurklassieker spelen. Op bezoek komen de geelzwarten uit Rijnsburg. Beide clubs hebben al heel wat memorabele duels met elkaar uitgevochten en Spakenburg en Rijnsburg waren ook meermaals verwikkeld in de strijd om de koppositie. Zaterdag belooft dus een echte kraker te worden die je niet mag missen.

Rijnsburgse Boys

De “Uien” uit Rijnsburg staan momenteel net niet in de top vijf van de Jack’s League. Met 26 punten staat de ploeg van Henk Wisman op de zesde plaats. Het gat met koploper AFC is slechts vier punten en binnen enkele weken zou de koppositie dus bereikt kunnen worden. De ploegen ertussen zijn HHC Hardenberg (29 punten), De Treffers (29 punten), Quick Boys (28 punten) en Katwijk (27 punten).
De Boys uit Rijnsburg zijn op dreef de laatste zeven competitiewedstrijden. Zesmaal werd er gewonnen en één keer werd er gelijkgespeeld en daarmee hebben de Rijnsburgers dus een reeks van zeven wedstrijden ongeslagen. De mannen van Wisman weten scorende drift met weinig tegengoals te combineren. Zo werd er begin oktober bijvoorbeeld met 1-6 gewonnen van HHC Hardenberg, met 3-0 van De Treffers en werd Katwijk in de derby aan de kant geschoven met 4-0. Alle drie ploegen die boven de Rijnsburgers staan.
Afgelopen weekend werd op sportpark Middelmors eenvoudig gewonnen van streekgenoot FC Lisse. De Lissenaren kwamen nog wel op voorsprong met 0-1 via een vroege treffer van Enzo Stroo. Jeroen Spruijt maakte echter al snel gelijk op aangeven van Furghill Zeldenrust. De oud-prof maakte vervolgens zelf de 2-1 en de 3-1 terwijl de Rijnsburgers tussendoor nog rood moesten incasseren na een pittige overtreding van Nino Klaver. In de tweede helft maakte Zeldenrust vlak voor tijd nog zijn derde van de middag en zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor de Rijnsburgers.

In totaal hebben de geelzwarten dertig keer het net weten te doen bollen en staan daarmee samen met HHC Hardenberg aan kop wat betreft meest scorende ploegen. Het goudhaantje bij de Boys is Furghill Zeldenrust met maar liefst achttien keer een bepalende rol bij een goal. Twaalf keer was Zeldenrust zelf het eindstation en zes keer was hij de man met de beslissende pass. De schaduwschutter is Dani van der Moot met acht treffers. Ook Delano Asante verdient de spotlight met drie treffers en zes assists.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel op de negende plaats met negentien punten. De negende plaats werd afgelopen weekend veroverd en daarmee staat Spakenburg dus weer in het linker-rijtje. De stijging op de ranglijst kwam door de overwinning op TEC.
In Tiel mocht Spakenburg onder leiding van de nieuwe trainer Chris de Graaf op jacht gaan naar de belangrijke drie punten. De trekker werd overgehaald door Youri Koelewijn, Luuk Admiraal en Wimilio Vink en aan de andere kant werd het doel schoongehouden door de Blauwe defensie en sluitpost Alessandro Damen. Daarmee won Spakenburg relatief eenvoudig met 0-3 en kon Chris de Graaf tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd van dit seizoen.
Voor Spakenburg was het een welkome overwinning na drie wedstrijden zonder zege. Tegen IJsselmeervogels en De Treffers bleven de Blauwen steken op een 1-1 gelijkspel en tegen AFC werd er thuis met 0-2 verloren.
Door de goal van Luuk Admiraal tegen TEC kruipt de huurling van Excelsior Rotterdam richting de clubtopscorer Floris van der Linden. Admiraal heeft inmiddels vijf treffers achter zijn naam en Van der Linden staat nog steeds op zes goals. Wimilio Vink scoorde afgelopen zaterdag zijn derde doelpunt en heeft daarnaast twee assists achter zijn naam staan.

Head-to-Head

Spakenburg en Rijnsburg hebben, zoals gezegd, een lange en rijke historie met elkaar. Vorig seizoen werd het aan het begin van de competitie 3-1 in het voordeel van de Rijnsburgers. Masies Artien, dit jaar spelend in het Blauw, opende de score in de eerste helft. Spakenburg moest lang op jacht naar de gelijkmaker. Pas in de 76e minuut wist Roy Tol met een fraaie treffer de stand weer op gelijk te zetten. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat kostte Spakenburg de kop. Magan en Otterlo wisten allebei nog te scoren en daarmee Spakenburg puntloos naar huis te sturen.
​In de laatste wedstrijd van het seizoen en op de Blauwe zijde van de Westmaat werd het 2-1 voor Spakenburg. In de tweede helft zette Koos Werkman de Blauwen op voorsprong, maakte Marc Magan de gelijkmaker en zorgde Robin Eindhoven voor de winnende van de middag.
De uitslagen van de voorgaande seizoenen:
14-12-2019 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-2
23-02-2019 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 3-4
17-11-2018 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 1-1
27-05-2017 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-3
23-05-2017 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 2-1

Tijd, plaats & arbiter

Het duel op de Blauwe zijde van de Westmaat staat onder leiding van dhr. Winkel. Zijn assistenten zijn dhr. Reinds en dhr. Heuvelmans. Langs de lijn staat dhr. Dröge als vierde official. Het eerste fluitsignaal van dhr. Winkel klinkt om 15:00 uur. Tot dan en Forza Blauwen!