Skip to main content
Deze slogan komt jaarlijks rondom oud en nieuw terug en dient ervoor te zorgen dat er als gevolg van het afsteken van vuurwerk minder letselslachtoffers vallen.

De slogan kan gerust weer uit de kast en onder het stof vandaan worden gehaald want ondanks het feit dat het nog lang geen oud en nieuw is, is het helaas wel actueel.  Het is namelijk zo dat de UEFA, en dus ook de KNVB, iedere vorm van vuurwerk tijdens een voetbalwedstrijd verbiedt. Of dat nou een onschuldige rookpot of Bengaalse fakkel is, het mag simpelweg niet.

Afgelopen seizoen is Spakenburg na de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordtrecht hiervoor door de KNVB op de vingers getikt en heeft het een voorwaardelijke boete opgelegd gekregen met en proeftijd van 2 jaar.  Wij liggen dus onder een vergrootglas.  Voor jullie beeldvorming, de boete gaat richting de € 4.000,=!

 

Wij als bestuur benadrukken dat wij op geen enkele wijze het afsteken van vuurwerk op ons sportpark toleren en zullen hier dan streng op blijven toezien. Dankzij de uitbreiding van de camerapostities kunnen wij de eventuele dader of daders lokaliseren op wie wij de op te leggen boete onherroepelijk zullen verhalen. Overigens geldt dit niet alleen voor De Westmaat maar uiteraard ook tijdens uitwedstrijden.

 

Bewaar het vuurwerk, hoe onschuldig het er ook uit moge zien, tot de jaarwisseling en steun onze Blauwen vooral vocaal.

 

Wij rekenen op jullie begrip.