Skip to main content
Vanavond zal Spakenburg naar Veenendaal afreizen om het daar tegen DOVO op te nemen. De inzet van de wedstrijd is een plek in de eerste ronde van de KNVB Beker. 
DOVO
De ploeg van Florian Wolf staat momenteel knap op de tweede plaats in de Derde Divisie. DOVO, voluit Voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht, staat met twaalf punten slechts één punt achter op koploper en buurman GVVV.
Afgelopen weekend moest DOVO de koppositie aan GVVV afstaan nadat het verloor van Rijnvogels met 2-1 en GVVV dat won van VVOG met 3-1.
De koppositie was veroverd door een uitstekende start. De eerste duels tegen ACV, Harkemase Boys en RKAV Volendam werden telkens met 1-3 of 3-1 gewonnen. Tegen DVS’33 moest DOVO wel zijn meerdere erkennen die dag na een 1-2 nederlaag. Een week later won DOVO overtuigend tegen Staphorst met 4-0.
In totaal wisten de Veenendalers vijftien treffers te maken en moesten er zeven tegentreffers geïncasseerd worden. De clubtopscorer is Oktay Ozturk met vier treffers, in zijn kielzog zit Lulinho Martins met drie goals.
SPAKENBURG
De Blauwen staan momenteel op de zesde plaats in de Jack’s League. De ploeg van Patrick Loenen heeft de smaak inmiddels te pakken na drie overwinningen op rij. Eerst werd er met 1-3 gewonnen van Jong Volendam, vervolgens ging Lisse puntloos naar huis na een 3-1 overwinning en afgelopen zaterdag won Spakenburg met 1-0 van Noordwijk.
Tegen Noordwijk werd voor het eerst de nul gehouden en was één treffer genoeg voor drie punten. Die treffer werd gemaakt door Wimilio Vink, de nummer 10 die zijn waarde meer dan bewezen heeft de afgelopen seizoenen.
Clubtopscorer is nog steeds Floris vd Linden met vijf treffers. Koos Werkman volgt met drie goals. De volgende in de rij zijn: Luuk Admiraal (twee doelpunten) en Wimilio Vink, Nick Verhagen & Thomas Heideman (één treffer). De schaduwschutter is Vince Gino Dekker met drie assists tot dusver.
HEAD-TO-HEAD
De historie tussen Spakenburg en DOVO gaat al ver terug, maar de laatste competitiewedstrijd is alweer van enkele jaren geleden.
In het Derde Divisie seizoen 17/18 werd het 2-2 op sportpark Panhuis. Spakenburg kwam via Tom Menting en Bert Steltenpool in de tweede helft op een 0-2 voorsprong, maar Joshua Patrick en Quincy Arends maakten er een 2-2 gelijkspel van. In de return op de Blauwe zijde van de Westmaat werd het 3-0 voor de Blauwen. Olivier Pilon, Jasper Waalkens en Tom Oostinjen waren toen de doelpuntenmakers.
In 2020 en afgelopen zomer werden er ook nog oefenduels gespeeld tussen Spakenburg en DOVO. In 2020 werd het 3-3 via drie Blauwe treffers van Vd Linden. Afgelopen zomer verloor Spakenburg met 1-3 op het eigen veld. De openingstreffer was van Koumoura en de gelijkmaker kwam van Ozturk via een penalty. In de tweede helft scoorden Rebergen en Kalentjev en werd de eindstand bepaald op 1-3.
PLAATS, TIJD & ABITER
Het duel op sportpark Panhuis staat onder leiding van dhr. Puts. Zijn assistenten zijn dhr. Winckens en dhr Pelgröm. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20:00 uur, tot dan!