Skip to main content

Een aantal jaren geleden is SV Spakenburg gestart met de Blauwe Voetbalschool, zodat elke speler zich tijdens speciale extra (techniek)trainingen kan ontwikkelen op gebieden als techniek, creativiteit en tactische basisprincipes. Met de komst van Menno Heus en zijn keepersschool hopen we ook veel keepers enthousiast te maken voor extra keeperstrainingen. “Wij willen alle facetten in een pakket aanbieden en op welk niveau je ook doelman bent; bij ons word je een betere keeper.”

Het is een vak apart; doelman zijn. Dat beseffen Menno Heus en zijn compagnon Ingmar Goldhoorn maar al te goed. De twee Amersfoortse voetbalvrienden staan/stonden zelf jaren onder de lat. Heus bij diverse profclubs en nu bij SV Spakenburg. Goldhoorn meerdere seizoenen bij ASC Nieuwland. Als geen ander weten zij dan ook hoe belangrijk goede trainingen zijn en daarom start het tweetal een keepersschool en wordt de samenwerking gestart met SV Spakenburg.

HET GEZICHT
Menno Heus hoorde van veel keepers dat ze het jammer vinden dat er naast de ‘normale’ keeperstrainingen geen extraatje voor hen is. Toen is hij met Ingmar gaan nadenken hoe ze dat konden oplossen en al snel kwamen ze bij een eigen keepersschool uit voor het organiseren van speciale trainingen en keepersdagen.
“Menno is hét gezicht van de school en kan met zijn ervaring de keepers veel bijbrengen.”

PLEZIER EN KWALITEIT
Op diverse woensdagen hopen Menno Heus en Ingmar Goldhoorn tientallen keepers op het veld van Spakenburg te kunnen verwelkomen en zij zullen flink aan het werk gezet worden. ,,Het keepersvak is niet eenvoudig”, aldus Heus. ,,Vroeger moest je ballen stoppen, maar tegenwoordig is dat niet genoeg. Je moet meevoetballen, coachen, het team neerzetten en ga zo maar door. Al deze facetten willen wij in een pakket aanbieden en op welk niveau je ook doelman bent; bij ons word je een betere keeper. Daar ben ik van overtuigd.”

“Natuurlijk moet er heel veel plezier zijn en kan een dolletje, maar de keepers zijn hier om beter te worden. Dan moet er ook serieus getraind worden, want wij gaan voor kwaliteit en dat kan je alleen bieden als je honderd procent inzet toont. Dat mogen de deelnemers van ons verwachten, maar wij ook van hen.”

TRAINING OP MAAT
Met een tas gevuld met oefenstof van profclubs, verwacht Heus dat zijn bagage voldoende is om de mooie taak als keeperstrainer op zich te nemen. De Amersfoorter trainde bij FC Utrecht, AZ Alkmaar en bij FC den Bosch en heeft zin in zijn nieuwe avontuur samen met zijn compagnon Goldhoorn. ,,Wij gaan een gat opvullen dat is ontstaan. Ikzelf heb veel profijt gehad van goede trainingen en dat willen wij anderen ook bieden. Hierbij mikken wij op kinderen tussen de vijf en achttien jaar en het maakt niet uit welk niveau hij of zij heeft. Wij passen ons aan en geven training op maat.”

AANMELDEN
De trainingen duren 50 minuten en worden gegeven op de volgende woensdagen van 15.00 tot 18.00 uur, indeling afhankelijk van leeftijd en niveau:
22 maart
29 maart
5 april
12 april
19 april
10 mei
17 mei
24 mei
31 mei

Keepers met interesse in trainingen van onze eerste-elftalkeeper Menno Heus kunnen zich aanmelden via maurice.pot@Spakenburg.com.