Skip to main content
Zaterdag is het Spakenburg niet gelukt om Katwijk voor de derde maal dit seizoen van een zege af te houden. Op 3 december van het vorige kalenderjaar wonnen de Blauwen thuis op de Westmaat met 2-1. Op 8 februari jl. werd het in de KNVB Beker weliswaar gelijk maar nam Spakenburg de penalty’s net iets beter. Tijdens de laatste speelronde ging Katwijk, geheel terecht overigens, met 2-1 met de eer strijken en prolongeerde het zo de titel in de Tweede Divisie.

Spakenburg startte met de volgende basiself: Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Wesdorp, Vink, de Ruiter, van Diermen, van Dieren, Kourouma en Hilhorst. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk wat de intenties van beide ploegen waren. Katwijk wilde zo snel als het mogelijk een beslissing forceren en Spakenburg loerde op een stunt. Het meest balbezit was dan ook voor de oranjehemden en op een aantal plaagstootjes na kregen de Kattukkers in de 27e minuut de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Verhagen verslikte zich binnen de zestien in een actie van van Mil waarna Susan vanaf elf meter mocht aanleggen. Doelman Damen stopte de penalty op een geweldige manier waardoor het dus nog spannend bleef. Overigens is met Damen ongetwijfeld de beste man van Spakenburg genoemd. Met name in de tweede helft hield hij Katwijk menigmaal van het scoren af. Op slag van rust kreeg Spakenburg haar beste kans tot dan toe. Thijmen Hilhorst kon een diepe bal net niet over doelman van Leeuwen koppen anders had hij daarna de bal in een lege goal kunnen plaatsen. Met 0-0 werd de thee opgezocht.

TWEEDE HELFT

De tweede helft begon voor Spakenburg voortvarend want na reeds 4 minuten wees scheidsrechter Sander de Brito Roque andermaal naar de stip alleen nu na een overtreding van Susan op de Ruiter. Laatstgenoemde ging zelf achter de bal staan en stuurde doelman van Leeuwen naar de verkeerde hoek: 0-1 en een ijzige stilte daalde neer over sportpark de Krom. Het was tegelijkertijd wel de aanzet tot een mega-offensief van Katwijk want Spakenburg werd flink met de rug tegen de muur gezet. Amper 7 minuten later stond het alweer gelijk. Nadat Damen een paar maal de bal had weten tegen te houden, was het Blokland die de bal uit de scrimmage in het doel kon plaatsen: 1-1. Katwijk bleef doorgaan en wilde zo snel als het kon de beslissing forceren. Daarvoor moest het wachten tot de 80e minuut en wie anders dan El Azzouti stond op de goede plaats om de winnende binnen te tikken: 2-1. In de resterende 10 minuten gebeurde er niets spannends meer waardoor Katwijk de titel in de Tweede Divisie wist te prolongeren en is daarmee de eerste club die daarin is geslaagd. Uiteraard gaan daarmee de felicitaties naar VV Katwijk. Lang leek het erop dat AFC het kampioenschap binnen zou slepen maar een voorsprong van liefst 10 punten op de achtervolgers bleek voor de Amsterdammers toch te weinig. En Spakenburg? Met een uiteindelijke 11e plaats zou je zeggen dat het weer een kleurloos seizoen is geweest. Maar gezien het avontuur in het KNVB Beker toernooi moge men spreken van een legendarische jaargang dat met naar een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit meer overtroffen gaat worden. Het seizoen zit er dus op. Namens het gehele mediateam van Spakenburg wensen wij eenieder een fijne zomer toe en zien wij nu al uit naar het nieuwe seizoen. Forza Blauwen!

Wedstrijdstatistieken

Scoreverloop:

47’ 0-1 Maurice de Ruiter 55’ 1-1 Kay Blokland
80’ 2-1 Ahmed El Azzouti Toeschouwers: 2.753

Opstelling Katwijk: Van Leeuwen, Susan (74’ Ravensbergen), Kok (74’ Schulte), van der Meer, El Azzouti, Freriks (63’ Suleiman), van Mil (74’ Mercera), Kunst (83’ Esseboom), Sinteur, Blokland, Bouwense.

Opstelling Spakenburg: Damen, Artien, Werkman, Verhagen, Wesdorp, van Diermen (82’ van de Groep), van Dieren (64’ van de Beek), Vink, de Ruiter (88’ Ricardo), Kourouma, Hilhorst (46’ Eindhoven)

Scheidsrechter: S. de Brito Roque

Geel: El Azzouti (Katwijk)

Wedstrijd in beeld

Sfeerbeelden van de wedstrijd Katwijk tegen SV Spakenburg op zaterdag 27 mei 2023.