Skip to main content

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de laatste competitieronde van het seizoen 22/23. De Blauwen wacht in die ronde een heerlijk affiche met alles erop en eraan. Katwijk is de tegenstander en de oranjehemden zullen alles op alles zetten om te winnen. Met een driepunter kronen de Katwijkers zich namelijk tot kampioen van de Tweede Divisie.

 

KATWIJK

 

De ploeg van Anthony Correia heeft momenteel de leiding in de Jack’s League. De koppositie is niet zonder slag of stoot veroverd en de laatste weken was het stuivertje wisselen met belager AFC. Ook Rijnsburgse Boys heeft het vizier op de kampioensschaal en zou deze zaterdag nog binnen kunnen hengelen. Katwijk en AFC hebben allebei 68 punten, maar Katwijk heeft een veel beter doelsaldo. Rijnsburgse Boys volgt met 66 punten en moet dus sowieso winnen en is dan afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Afgelopen weekend was een gouden weekend voor de kustbewoners. Beide concurrenten lieten verrassend punten liggen. AFC ging tegen laagvlieger en het al gedegradeerde OFC onderuit en Rijnsburgse Boys vond in Volendam tegen de jeugdtak een vergelijkbare tegenstander, maar ook de Uien moesten na ruim negentig minuten het hoofd buigen na een 4-3 nederlaag. Katwijk zelf had wat tijd nodig tegen FC Lisse, maar wist wel huiswaarts te keren met de volle buit van drie punten.

Ahmed El Azzouti, volgend jaar in het Blauw te bewonderen, maakte de openingstreffer na ruim een uur spelen en Killian van Mil produceerde vlak erna de tweede en laatste treffer van de middag. Een week eerder was El Azzouti ook al het goudhaantje. Tegen Kozakken Boys maakte hij de enige treffer van de wedstrijd. In speelronde 31 ging het even flink mis voor de Katwijkers. Tegen Jong Sparta werd het maar liefst 5-3 in het voordeel van de jongelingen.

Bij Katwijk is de eerdergenoemde El Azzouti de topscorer met achttien treffers en drie assists. Robbert Susan volgt met elf goals en vier assists en de nummer drie is Killian van Mil met negen doelpunten en negen beslissende passes.

 

SPAKENBURG

 

De Blauwen zijn in beduidend mindere vorm, slechts één punt uit vier wedstrijden is de oogst van de afgelopen weken. Lichtpunt uit de twee laatste wedstrijden is het blik aan eigen jongens dat telkens op het veld staat en het goede niveau wat zij op de groene mat laten zien. Tegen Rijnsburgse Boys werd er wel met 1-0 verloren, maar hielden de jeugdige spelers zich goed staande. Tegen HHC Hardenberg was het een spektakelstuk met maar liefst acht goals, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

De mannen van Chris de Graaf kwamen met 2-0 voor, maar zagen de Hardenbergers op gelijke hoogte komen. Vervolgens was de marge weer twee en stond het 4-2, maar ook nu kwam de ploeg van Pascal Diender weer terug tot een gelijkspel.

Spakenburg speelt zaterdag in principe nergens meer voor, maar kan bij winst wel zijn plek in het linker-rijtje behouden. Daarnaast is het seizoen afsluiten met een overwinning mooier dan met een verlies, maar da’s logisch zou een Nederlands voetbalicoon zeggen.

De Blauwe topscorer is nog steeds Floris van der Linden, ook al is hij twee wedstrijden niet in actie geweest. De lange spits heeft twaalf goals achter zijn naam staan. Als Luuk Admiraal speelt en tweemaal trefzeker is dan zal de huurling van Excelsior zijn aantal naar dertien treffers brengen en daarmee Van der Linden van de troon stoten.

 

HEAD-TO-HEAD

Spakenburg en Katwijk kennen een lange en rijke historie met elkaar. Wie herinnert zich nog de spectaculaire 4-4 wedstijd toen Ricky van de Bergh met een Panenka een stipper wist te verzilveren en wat te denken van de Blauwe kampioenswedstrijd op sportpark De Krom die met 0-3 gewonnen werd door Spakenburg. Vorig seizoen moest Spakenburg het onderspit delven in de thuiswedstrijd, op de eigen Westmaat werd het 2-3. In de return werden de punten gebroederlijk gedeeld na een 2-2 eindstand.

Dit seizoen speelde de formatie van Chris de Graaf vlak voor de winterstop thuis tegen de ploeg van Anthony Correia. In een duel vol strijdlust trokken de Blauwen aan het langste eind. Een prachtige treffer van Luuk Admiraal zette Spakenburg op voorsprong en een ineens genomen corner van Wimilio Vink zeilde direct de goal in waardoor Spakenburg comfortabel de rust opzocht. Na de thee gaf Tim Freriks de Katwijkers hoop op een punt of misschien nog meer, maar het bleef bij de 2-1 en zo bleven de drie competitiepunten op De Westmaat.

Uiteraard was er dit jaar ook de bekerclash in de achtste finale van de KNVB-Beker. Een bloedstollende pot voetbal ontvouwde zich op De Westmaat. Spakenburg kwam voor via Floris van der Linden en Killian van Mil trok de stand weer gelijk. De stand bleef ongewijzigd tot aan de 120e minuut en penalty’s moesten de winnaar uitwijzen. Spakenburg trok, onder andere dankzij Alessandro Damen, aan het langste eind.

De resultaten uit de voorgaande seizoenen waren:

03-10-2020 | Spakenburg – Katwijk | 3-2
09-11-2019 | Spakenburg – Katwijk | 4-2
09-02-2019 | Katwijk – Spakenburg | 2-1
08-09-2018 | Spakenburg – Katwijk | 2-1
13-05-2017 | Spakenburg – Katwijk | 1-2
10-12-2016 | Katwijk – Spakenburg | 1-0

 

TIJD, PLAATS & ARBITRAGE

Het duel tussen Katwijk en Spakenburg zal plaatsvinden op sportpark De Krom. De leiding ligt in handen van Sander de Brito Roque. Ondersteuning krijgt hij van zijn assistenten Ruben Reinds en Jack Koornneef. De vierde official is Jorn te Kloeze. De aftrap is, zoals bij alle wedstrijden in speelronde 34, om 15:30 uur.

Helaas zijn er vanwege maatregelen vanuit de gemeente geen uitsupporters welkom. Volg onze Twitter-verslag of de uitzending van Namen & Rugnummers om op de hoogte te blijven. De Blauwe kantine is uiteraard geopend en na afloop is er een gezellige seizoenafsluiting met muziek en volgens de verwachtingen een heerlijk zonnetje, tot dan!