Skip to main content

In de laatste voorronde van de KNVB Beker zullen Spakenburg en Scherpenzeel strijden om een ticket voor het hoofdtoernooi. Dit hoofdtoernooi was vorig jaar het toneel waar Spakenburg schitterde. De Blauwen bereikten na het uitschakelen van onder andere FC Groningen, Katwijk en FC Utrecht de halve finale. Tegen PSV verliet Spakenburg met opgeheven hoofd het toernooi na een minimale nederlaag van 1-2. Als Spakenburg iets van het vorige avontuur kan meenemen is dat geen enkele ploeg zich onderschatting kan permitteren. Tegen de blauwwitten uit Scherpenzeel zal er dus gewoon gestreden moeten worden voor de overwinning.

 

SCHERPENZEEL

In de de eerste voorronde schakelde Scherpenzeel de tweede klasser RKVV Zwaluw VFC uit met 1-5. Afgelopen seizoen werden de Scherpenzeelers in de competitie kampioen. In de eerste klasse D liet het LRC Leerdam met vijf punten achter zich. In de districtsbeker stond de ploeg in het blauwwit in de finale tegenover dorpsgenoot Eemdijk. In een zeer doelpuntrijk treffen trokken de groenen aan het langste eind door met 3-6 te winnen. Bij Scherpenzeel lopen twee zeer bekende gezichten. Barry Beijer en Olivier Pilon beginnen aankomend seizoen aan hun tweede jaar bij de ploeg uit Gelderland. In de aanloop naar de beker-pot tussen Spakenburg en Scherpenzeel volgt nog een uitgebreide voorbeschouwing.

In de competitie staat Scherpenzeel momenteel op de vierde plaats in de vierde divisie. Afgelopen weekend speelden de mannen van Koen Janssen gelijk tegen laagvlieger Heino. Het was de tweede puntendeling op rij, tegen Pelikaan S bleef de ploeg uit Scherpenzeel ook steken op een 1-1 eindstand. De wedstrijden daarvoor werden gewonnen met 0-3 en 3-0. Met slechts twee tegengoals is Scherpenzeel de minst gepasseerde ploeg in de vierde divisie.

SPAKENBURG

De Blauwen beginnen vanavond pas aan het bekeravontuur en speelden de laatste bekerwedstrijd dus tegen PSV. Op de eigen Blauwe Westmaat werd het zoals gezegd 1-2 en daarmee kwam er een einde aan een fantastisch epos.

In de competitie staat de ploeg van Chris de Graaf op een zevende plaats na vijf wedstrijden. Afgelopen weekend liet Spakenburg zijn ware klasse zien. Katwijk werd aan de zegekar gebonden na een afgetekende 1-4 overwinning. In de twee wedstrijden daarvoor liet Spakenburg in grote gedeeltes van de wedstrijd goed voetbal zien, maar was het ook slordig in de verdediging. Dit leverde vier tegendoelpunten (twee tegen HFC en twee tegen AFC) op en met één treffer aan de Blauwe kant was het saldo dus nul punten. De start tegen Scheveningen en Rijnsburgse Boys leverden wel twee overwinningen op en daarmee hebben de Blauwen nu negen punten in totaal.

 

HEAD-TO-HEAD

Beide ploegen speelden nog niet eerder tegen elkaar en vanavond zal dus de primeur zijn voor de ploegen in het Blauwwit.

 

TIJD, PLAATS & ARBITRAGE 

De bekerwedstrijd van vanavond staat onder leiding van de heer Clay Ruperti. Zijn assistenten zijn de heer Sjoerd Nanninga en de heer Robert Leenstra. Het eerste fluitsignaal op de Blauwe Westmaat zal klinken om 20:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!