Skip to main content

De Blauwen tegen de oranjehemden zijn wedstrijden die vaak bijblijven. Het is eigenlijk nooit saai en ook deze editie was daar weer een getuigenis van. In dat kader is het vermelden nog waard dat elke voetballiefhebber uitkijkt naar het moment dat beide clubs weer gemoedelijk en met uitsupporters deze voetbalmiddagen kunnen beleven, want dat verdienen de wedstrijden van Spakenburg en Katwijk.

Chris de Graaf begon met de volgende elf spelers: Damen, Green, Artien (terug van een internationaal avontuur met Irak), Werkman, Verhagen, Veenhoven, Vink, Van Huffel, Suleiman, Van Essen en El Azzouti.

Spakenburg begon fel en gretig aan de wedstrijd en zou dat de hele eerste helft volhouden. Katwijk kwam er niet aan te pas in de eerste 45 minuten. Het eerste waarschuwingsschot was van Sam van Huffel. Goalie Jean-Paul Van Leeuwen kon de bal met de vingertoppen toucheren en de bal vervolgens gemakkelijk klemmen.

Het was Mukthar Suleiman die het Spakenburgse bal opende. Masies Artien stuurde hem weg, de rappe buitenspeler bleef sterk aan de bal en plaatste vanaf de buitenkant de bal in de verre hoek. Spakenburg kwam zo aan de leiding in de 24e minuut. Enkele minuten later was het alweer raak. Nu stuurde Koos Werkman de van TEC overgekomen Bo van Essen weg. Van Essen vuurde een kanonskogel vanuit de hoek van de 16 af en liet Van Leeuwen daarmee kansloos. De Blauwen zaten op rozen en het werd nog mooier vlak voor rust. Een corner van Wimilio Vink kwam bij de tweede paal en good old Koos Werkman promoveerde de hoekschop met het hoofd tot goal.

TWEEDE HELFT

Zo ging Spakenburg met een ruime voorsprong de rust in en dat was allerminst onverdiend. De Katwijkers zullen een donderpreek hebben gehad van trainer Anthony Correia en captain Robbert Susan en dat resulteerde ook in wat meer dreiging in het eerste kwartier van de tweede helft. De Blauwen gaven wat corners weg en Robbert Susan was al een keer dichtbij, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde (of de goede, afhankelijk van het perspectief) kant van de paal belanden. Een Katwijkse treffer zou overigens niet uitblijven. Het was wederom een corner waar gevaar uitkwam en deze keer werd de trekker wel overgehaald. Kay Blokland wist met een bukkende kopgoal Alessandro Damen te verrassen en zo de spanning iets terug te brengen.

Echt spannend werd het echter niet meer, de Blauwe verdediging hield goed stand en vanuit de counter wist Spakenburg de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Via een paar Blauwe hoofden kwam de bal bij de ingevallen Floris van der Linden. De Blauwe spits gaf de bal hoog voor op de eveneens in het veld gekomen Ferebory Kourouma. De ongrijpbare aanvaller gaf uiteindelijk de beslissende pass op Sam van Huffel. De ijzersterke middenvelder schoot vervolgens onberispelijk binnen en bracht Spakenburg zo naar de eindstand van 1-4.

Zo was het dus een heerlijke voetbalmiddag waarbij Spakenburg deze keer wel beloond werd voor aanvallend en attractief voetbal. Met de drie punten op zak is Spakenburg naar plek zeven gestegen en ligt de aansluiting met de top in het vizier. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis op de rol, maar eerst wacht Scherpenzeel nog in de KNVB Beker.

Op dinsdagavond zal er op de Blauwe zijde van de Westmaat afgetrapt worden tegen Scherpenzeel. De toegang is voor alle Blauwe leden en sponsoren gratis op vertoon van de leden- of sponsorpas. De aftrap is om 20:00 uur, tot dan!

WEDSTRIJD IN BEELD