Skip to main content
Rob van Diermen keert komend seizoen terug bij de Blauwen met het UEFA-B diploma op zak. Deze maand is hij namelijk ‘cum laude’ voor deze trainersopleiding geslaagd. Zoals bij een ieder vast bekend is, wordt Rob komend seizoen de nieuwe assistent-trainer van Eric Meijers.

Rob is momenteel nog assistent-trainer bij zaterdageersteklasser Zuidvogels uit Huizen, maar staat vanaf het seizoen 2021/2022 weer op z’n vertrouwde Blauwe grond. Dat doet hij met een extra ‘voetbalpapiertje’ op zak, na het behalen van het UEFA-B diploma. “Het was best een zwaar en lang traject, met name vanwege de coronapandemie. Maar uiteindelijk heb ik de opleiding met een mooi resultaat kunnen afronden”, zegt Rob. “Ik wil Zuidvogels nogmaals bedanken voor het faciliteren en meedenken voor het uitvoeren van mijn proeve van bekwaamheid.”

Rob, kind van de club en zoon van oud-speler en voormalig TC-lid (zwarte) Jan van Diermen, was een technisch begaafde aanvallende middenvelder en maakte tussen 2004 en 2009 deel uit van de A-selectie van SV Spakenburg. Na zijn voetbalcarrière heeft hij zich onder meer jarenlang verdienstelijk gemaakt als jeugdtrainer bij Spakenburg van achtereenvolgens de D1 (1 seizoen), de B1 (3 seizoenen, met onder meer een kampioenschap) en de vroegere A1 (tegenwoordig de JO19-1). Bij laatstgenoemd elftal was hij maar liefst vijf seizoenen actief met als hoogtepunt ook een kampioenschap.

Na twee seizoenen bij Zuidvogels keert Rob komend seizoen dus weer terug op het oude nest.

Namens de vereniging feliciteren we Rob met zijn behaalde trainersopleiding!