Skip to main content
De start van de competitie van het seizoen 23-24 staat voor de deur. De Blauwen kunnen zich opmaken voor een uitwedstrijd in en tegen Scheveningen. De twee ploegen uit de vissersdorpen hebben een rijke historie met elkaar en hebben in het recente verleden al eerder samen met elkaar het seizoen ingeluid. 

SVV Scheveningen

De ploeg uit de kustplaats kan inmiddels als het Manchester United van de amateurwereld door het leven gaan als het gaat om het trainersbeleid. Daarin is John Blok de Alex Ferguson van de Lage Landen. Blok gaat namelijk alweer zijn twintigste (!) seizoen in als hoofdtrainer van Scheveningen. Daar zat een korte tussenpoos van enkele jaren in waarin de trainer bij Quick Boys en VVSB aan het werk was, maar sinds 2009 is Blok onafgebroken trainer bij de Schollekoppen.
Scheveningen draaide een uitstekende voorbereiding. Van de vijf oefenduels werden er vier gewonnen en eenmaal werd er gelijkgespeeld. De winstpartijen waren tegen eersteklasser Spijkenisse (3-1), vierde divisionist Westlandia (2-1), vierde divisionist SJC (1-0) en derde divisionist Quick (1-3). Tegen vierde divisionist HBS bleven de mannen van Blok steken op een 1-1 gelijkspel.
Vorig jaar eindigde Scheveningen op de achtste plaats nadat er een stevige eindsprint werd ingezet. Met nog een wedstrijd of elf te gaan was Scheveningen nog verwikkeld in de strijd om weg te komen van de degradatiezone, maar van de laatste elf wedstrijden werden er zeven gewonnen, werd er twee keer gelijk gespeeld en in slechts twee wedstrijden bleven de Scheveningers met lege handen staan.
De smaakmaker bij de kustbewoners is Michael de Niet. De Niet was tevens de clubtopscorer met veertien treffers. Andere sterkhouders van trainer Blok zijn Ruben Koorndijk, Lex Immers, Mitchell de Vlugt, Jari de Jong, goalie Sven van der Maaten en Robert van Koesveld. Twee nieuwkomers die in de gaten gehouden moeten worden gehouden zijn oud Spakenburg speler Jordy Strooker en de van Rijnvogels overgekomen Virgil Tjin-Asjoe die in de voorbereiding zich goed heeft laten zien.

Spakenburg

Bij de Blauwen staat Chris de Graaf aan het roer. De Graaf is al twee seizoenen eerder trainer geweest bij Spakenburg, maar pakte beide keren de teugels over van de vertrekkende trainer (in 2021 van Meijers en in 2022 van Loenen). Het zal dus voor de eerste keer zijn dat de rasechte Blauwe Spakenburger het seizoen zal starten. Ook de voorbereiding onder De Graaf was daarmee een primeur.
In de voorbereiding zat het qua uitslagen niet mee, maar het vertoonde spel deed de oplettende toeschouwer wel veel goeds. Met hoog druk zetten en aanvallend spel wisten de Blauwen telkens de wil op te leggen aan de vaak ingegraven tegenstander. Het resultaat was dat er veel kansen te noteren waren, maar dat de bal er ook lang niet altijd inging. In de spaarzame tegenstoten wisten de tegenstanders wel telkens te scoren en daarmee is het dus duidelijk waar de ploeg scherp op moet zijn. In de eerste wedstrijd werd er tegen Jong AZ verloren met 1-4, tegen SteDoCo werd het 1-1, uit tegen DOVO 2-1, thuis tegen DVS ’33 werd het 2-3, uit tegen Sparta Nijkerk 1-0 en in de laatste oefenpot tegen Jong Sparta wisten de Blauwen wel te winnen met een 1-0 einduitslag.
Vorig jaar eindigde Spakenburg op de elfde plaats en niemand liep weg van het feit dat die eindklassering veel te laag was. Met name in de eindfase was de pijp leeg bij de Blauwen en werden er nog maar weinig punten gehaald, dit mede door blessureleed bij meerdere basisspelers.
De veel jeugdige invallers aan het einde van de competitie verdienen zeker de rol van uitblinkers. Niet dat alles perfect ging, maar met inzet en strijd pakten ze hun rol en wisten meermaals ook goed spel op de mat te leggen. De clubtopscorer van afgelopen seizoen was Floris van der Linden met twaalf treffers. Ook Alessandro Damen viel op, zowel in de beker als in de competitie was de Blauwe goalie in opperste vorm en vaak belangrijk in het scoreverloop van de wedstrijd.

Head-to-Head

Vorig seizoen werd het 1-1 op sportpark Houtrust. Floris van der Linden opende de score met een benutte strafschop in de eerste helft. Mitchell de Vlugt trok de stand weer gelijk in de tweede helft. In het treffen op de Westmaat speelde Spakenburg een beroerde wedstrijd en ging Scheveningen met de drie punten naar huis door een 0-1 zege.
De eerdere resultaten van de afgelopen seizoenen waren:
26-05-2022 | Spakenburg – Scheveningen | 1-1
28-08-2021 | Scheveningen – Spakenburg | 2-1
05-09-2020 | Scheveningen – Spakenburg | 1-1
02-11-2019 | Scheveningen – Spakenburg | 5-0
16-02-2019 | Scheveningen – Spakenburg | 2-4
27-10-2018 | Spakenburg – Scheveningen | 3-2
31-03-2018 | Spakenburg – Scheveningen | 0-2
14-10-2017 | Scheveningen – Spakenburg | 0-1

Aangescherpte regels

Graag willen wij als club en bestuur aandacht vragen voor de aangescherpte regelgeving rondom vuurwerk. Hiervoor gelden sinds dit seizoen aangescherpte regels. Het is verboden om voor, tijdens en na de wedstrijd vuurwerk, fakkels en/of rookpotten af te steken.  Als er toch sprake is van het afsteken van vuurwerk, fakkels en/of rookpotten kan elk lid van de KNVB hiervan aangifte doen bij de aanklager. Zowel de thuisspelende als de bezoekende vereniging kan in staat van beschuldiging worden gesteld.
Je brengt de club hiermee ernstige schade toe. Zowel imagoschade, maar ook materiele schade aan het veld of bijvoorbeeld de bekabeling van de led-boarding die vervolgens gerepareerd en bekostigd moet worden. Daarbovenop komt ook nog eens een boete van de KNVB die in de duizenden euro’s oploopt voor elk incident. Afgelopen jaar heeft Spakenburg bijvoorbeeld ruim 3000 euro moeten betalen voor het incident rondom de bekerwedstrijd tegen Katwijk. Een echte Blauwe supporter zou zijn eigen club dit natuurlijk nooit aandoen. Alvast bedankt voor de medewerking en het scherp houden van elkaar.

Tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd tussen Scheveningen en Spakenburg zal geleid worden door Rick Sturm. De leidsman is een redelijke nieuwkomer in de tweede divisie. Hij floot vorig seizoen één wedstrijd. Dit was het duel tussen Excelsior Maassluis en Jong Sparta Rotterdam. Aan beide teams hield hij toen drie gele kaarten voor. Sturm zal geassisteerd worden door Robert Kunst en Rick van Rijn. Het arbitrale kwartet is volledig met Aron Ulijn als vierde official. Het eerste fluitsignaal op sportpark Houtrust zal klinken om 14:30 uur, tot dan!