Skip to main content

Weet u het nog? 25 augustus 2018, thuis tegen Barendrecht. Uitslag 1-0 door een verwoestende uithaal van Mike Vreekamp. Dat was de laatste keer dat Spakenburg een seizoen ouverture in winst wist om te zetten. Tot afgelopen zaterdag. Verdiend was de overwinning zeker, overtuigend en eenvoudig ging het echter niet.

Spakenburg startte met dezelfde basiself als een week eerder tegen Jong-Sparta: Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Green, Noordhoff, Vink, van Huffel, Suleiman, el Azzouti en van Essen.

Al in de eerste minuut had Spakenburg zich een droomstart kunnen geven. Nieuweling Suleiman werd door Green de diepte in gestuurd maar alleen voor doelman  van der Maaten leek het alsof hij schrok waardoor hij in plaats van de doelman te omspelen, de bal over de achterlijn schoot. De Blauwen waren duidelijk op zoek naar het initiatief en dat werd ook gevonden al beet Scheveningen menigmaal gevaarlijk van zich af. Zo had doelman Alessandro Damen bij de tweede hoekschop voor Scheveningen, na 10 minuten, de nodige moeite om de bal te pareren. Vervolgens kregen zowel Suleiman als van Huffel twee goede schietkansen vanaf een metertje of 18. In beide gevallen was doelman van der Maaten een sta in de weg. Spakenburg probeerde het zeker wel maar telkens was de eindpass onzorgvuldig of het spel ietwat te gehaast. Het mooiste voorbeeld daarvan was de aanval van de Blauwen 5 minuten voor rust. Die liep vloeiend over diverse schijven maar de eindpass van van Huffel, die overigens een puike partij speelde, was niet zuiver. Amper twee minuten later was van Huffel er over links vandoor maar zijn strakke en goede voorzet vond bij de tweede paal geen medespeler. De verdiende voorsprong kwam alsnog in de extra tijd van de eerste helft. El Azzouti kopte een leep balletje van Noordhoff op de inlopende Vink die met een bekeken volley de bal snoeihard de touwen in joeg: 0-1. De warrig leidende scheidsrechter Sturm floot daarna direct voor het rustsignaal

Amper bekomen van het kopje thee, scoorde Scheveningen in de persoon van Barry Rog direct na de rust de gelijkmaker. De deze middag niet goed voor de dag komende Verhagen leed knullig balverlies waarna van Baalen op links de bal voor mocht geven op spits de Niet. Die bal kon Damen nog tegenhouden maar op de rebound van Rog moest de Blauwe doelman capituleren. Direct na de aftrap had Bo van Essen de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn inzet was te slap. Het was wel het startsein voor Spakenburg om veelvuldig de aanval te zoeken. Het leverde in die fase een klein kansje op voor van Essen die er op links vandoor werd gestuurd door Vink. Pas na de driedubbele wissel op goed een uur spelen, ging Spakenburg serieus bonken op de Scheveningse deur. Eerst was daar Azzouti die in de 16 werd gevloerd maar scheidsrechter Sturm zag er geen strafschop in. Daarna kon wellicht de mooiste aanval van Spakenburg die middag niet door Maurice de Ruiter worden afgerond. In en rondom het vijandelijk strafschopgebied ging de bal ogenschijnlijk eenvoudig van het ene naar het andere Blauwe been. Het leverde zoals gezegd helaas geen doelpunt op. Masies Artien schatte in de 73e minuut een hoekschop van Vink verkeerd in want in plaats van de bal binnen te tikken, schoot hij naast.
In de 75e minuut mocht Floris van der Linden de hardwerkende El Azzouti in de spits komen aflossen. Koud drie minuten in het veld rondde de lange en sympathieke aanvaller een voorzet van Suleiman met het hoofd af en Spakenburg stond weer op voorsprong! De manier waarop van der Linden zijn goal vierde sprak overigens boekdelen. Wat ook niet onvermeld mag blijven aan deze goal, was de briljante pass van Artien op Suleiman met buitenkantje links.
Nu was het zaak voor Spakenburg om de voorsprong over de streep te trekken en daar slaagden de Blauwen met glans in. Scheveningen kreeg in de 84e minuut nog een schotkans voor spits de Niet en dat was het eigenlijk wel. Zelfs in de 5 minuten blessuretijd waarin doorgaans altijd wel een kans te noteren valt, was hier geen sprake van waardoor Spakenburg de competitie uitstekend is begonnen. Het gaat te ver om te spreken van een bevrijding na 5 jaar gevangenschap maar stiekem voelde het bij menig supporter wel zo. De eerste lastige horde is genomen maar lang nagenieten kan echter niet want volgende week komt Rijnsburgse Boys op visite. Let op: die wedstrijd begint om 14.00 uur!

Scoreverloop:

45+1    0-1       Wimilio Vink
46        1-1       Barry Rog
78        1-2       Floris van der Linden

Toeschouwers: 988

Opstelling Scheveningen:
van der Maaten, Gomez-Nieto, Koorndijk, de Vlugt (87’ Kappel), Strooker, de Niet, Tjin-Asoe (’82 Elvilia), de Jong, Rog (78’ Markvoort Beke), Immers (82’ Gouda), van Baalen (87’ Nistor).

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen (60’ van Lopik), Artien, Werkman (70’ Wesdorp), Green, Noordhoff (60’ Veenhoven), Vink, van Huffel, Suleiman, van Essen (60’ de Ruiter) en El Azzouti (75’ van der Linden)

Scheidsrechter: Sturm

Gele kaart: Verhagen, Artien en Vink (allen Spakenburg)

Sfeerbeelden van de wedstrijd SVV Scheveningen - SV Spakenburg op zaterdag 19 augustus 2023. Met een 1-2 overwinning voor Spakenburg.