Skip to main content
Omdat er aankomend weekend geen competitieprogramma is, speelden Spakenburg en het in de Derde Divisie uitkomende DVS’33 op donderdagvond vriendschappelijk tegen elkaar. Beide teams hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

 

Op een winderig en regenachtige Westmaat, een decor dat met slechts 59 bezoekers op de tribune in schril contrast stond met de midweekse avondwedstrijd van vorige week tegen Katwijk, begon Spakenburg met de volgende elf: Damen, van Lopik, Artien, Werkman, Green, Veenhoven, Koelewijn, Wesdorp, Vink, Admiraal en Kroonenberg. In een typische vriendschappelijke partij (open spel, hoog tempo) was het in de eerste helft hoofdzakelijk Spakenburg dat de dienst uitmaakte. Opvallend aan de beginopstelling was de rol van Wimilio Vink. Door de afwezigheid van zowel de Ruiter, Eindhoven als van der Linden, fungeerde hij min of meer als valse spits. Halverwege de eerste helft was het dan ook Vink met wie Admiraal op randje zestien een ouderwetse één-twee aanging waarna laatstgenoemde doeltreffend kon afronden. Met deze voorsprong werd de rust opgezocht.

In de pauze werden Damen, Werkman, Vink en Green vervangen voor Vlak, Ruizendaal, Ricardo en van de Beek.
De elftallen waren nu meer aan elkaar gewaagd al leverde dat in het begin niet echt doelrijpe kansen op. Na een kleine 12 minuten in die tweede helft kreeg DVS een penalty. Verdediger Luc Ruizendaal liep binnen het zestien meter gebied Stef Nijland van de sokken waarna scheidsrechter de Winter naar de stip wees. De elfmetertrap werd feilloos binnen geschoten: 1-1.

Pal daarna wisselde Spakenburg nog tweemaal. Mark Veenhoven werd vervangen door Kevin van Dieren en Masies Artien voor Peter van de Groep.
Het spel werd er door de vele wissels (ook DVS wisselde zes maal) niet beter op en kansen kregen beide teams niet echt meer. Hierdoor eindigde deze voor beide trainers nuttige oefenpot onbeslist in 1-1.

Zoals vermeld, is Spakenburg aanstaande zaterdag vrij en staat er volgende week zaterdag een thuiswedstrijd tegen Jong Volendam op het programma.