Skip to main content
Met 7 herenteams en 1 vrouwenteam zijn we als SV Spakenburg mooi vertegenwoordigd binnen zaalvoetballend Nederland. Zo halverwege de zaalvoetbalcompetitie is het een mooi moment om de balans op te maken van hoe de teams het doen in hun competitie. Zijn er teams die strijden voor het kampioenschap en welke teams richten zich tijdens de tweede seizoenshelft met name op het voorkomen van degradatie?

 

We trappen af met SVS VR1. Na het kampioenschap van vorig jaar zijn de dames dit jaar weer te vinden in de 1e klasse. Promotie zagen de dames niet zitten door de grote reisafstanden die ze dan moesten gaan afleggen. Dit jaar moeten ze, in tegenstelling tot vorig seizoen, flink aan de bak. VR1 staat na 11 wedstrijden op plek 6 van de 11 met 16 punten. Zou het ze lukken om de weg naar boven in te zetten? De laatste wedstrijden, 12-1 en 2-1 winst, bieden perspectief!

De mannen SVS 1 en SVS 2 zitten dit jaar bij elkaar in de competitie. Ze zijn samen te vinden in de 3e klasse. Waar SVS 1 vorig jaar vrijwillig besloot om een treetje lager te spelen, om voor het kampioenschap te gaan, staat SVS 2 verrassend bovenaan! Alhoewel, met ervaren spelen als Willem Duyst, Thim de Graaf, Bram Kok en Iwan Bos is het niet gek dat ze de ranglijst aanvoeren. Ze spelen voor het eerst samen in deze samenstelling, maar weten wekelijks samen het verschil te maken. Na 14 wedstrijden, staan ze op 10 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 verliespartijen. We verwachten dat SVS 2 dit jaar dan ook als potentieel kampioen. Het zal ze extra motiveren wanneer ze de kans krijgen om volgend seizoen als het vlaggenschip van de zaalvoetbaltak te mogen aantreden. Het ervaren SVS 1 is te vinden op de 2e plek en zoals het lijkt kunnen zij hun pijlen richten op een eventueel kampioenschap in het volgende seizoen.

De mannen van SVS 3 spelen ook al jaren met elkaar in de 4e klasse. Vaak te vinden in de middenmoot en ook dit jaar staan ze bovenin de subtop, op plek 6. Het zijn jongens met kwaliteit aangevuld met vrienden die naast het zaalvoetbal ook veldvoetballen. Gasten die voor de gezelligheid zaalvoetballen en dit al jaren met plezier doen!

De mannen van SVS 5 trainen trouw elke week in de sporthal en doen het niet onverdienstelijk in de 5e klasse. Ze nemen na 14 wedstrijden plek 5 in. Het team is nog niet zo lang actief binnen het zaalvoetbal en we verwachten hen in de toekomst zeker in de 4e klasse te vinden. Het kampioenschap komt dit jaar nog te vroeg. Concurrent SVS 7 staat na 13 wedstrijden zonder verliespunten bovenaan, net als IJsselmeervogels 12, dat wordt een spannende strijd nog richting het kampioenschap! SVS 7 is een mix van jonge jongens die ook actief zijn binnen het veldvoetbal. Jongens die net voor het eerst zaalvoetballen. Het seizoen verloopt zeer succesvol. Met 133 doelpunten voor na 13 wedstrijden, scoren ze gemiddeld 10 doelpunten per wedstrijd! Deze gasten gaan de komende jaren strijden om de prijzen!

SVS 6 is ook een nieuw team. Ze staan verdienstelijk op een derde plek en dat is voor een eerste jaar samen hartstikke goed! Onder aanvoering van topscorer en captain Luca Bijlard (jongere broertje van Ayrton van SVS 3) weten ze het menig tegenstander lastig te maken.

Als nieuwste team van de vereniging mogen we SVS 8 verwelkomen. Ook dit team heeft talentvolle spelers en staan stevig op plek 3. Als deze jongens bij elkaar blijven dan gaan zij ook met gemak een keer kampioen worden in de 5e klasse.

Al met al verwachten we dat SVS 2 en SVS 7 dit jaar kampioen zullen worden. Voor de andere teams is er genoeg potentieel voor een mooi en spannende tweede seizoenshelft. Zet hem op allemaal, mannen en vrouwen! Wellicht tot bij de 3e helft in de kantine. Waar barman Frank voor gezelligheid zorgt op de donderdag- en vrijdagavonden.