Skip to main content

Na vier seizoenen hebben Spakenburg en Vince Gino Dekker besloten het nog doorlopende contract van de aanvaller te ontbinden. De 26-jarige Harderwijker heeft voor deze optie gekozen omdat hij al enige tijd de motivatie niet meer kan vinden om wekelijks de cyclus van trainingen en wedstrijden vol te kunnen houden.

Voordat de nog altijd talentvolle Vince Gino in het najaar van 2019 aansloot bij de Blauwen had hij als groot talent indruk gemaakt in de jeugdopleiding van Ajax. Een knieblessure noopte hem toen echter een stapje terug te doen, waarna hij na omzwervingen via AZ, een blauwe maandag in Italië en Go Ahead Eagles zijn opwachting maakte bij SV Spakenburg. Daar wist de kwikzilverachtige buitenspeler indruk te maken met zijn prachtige traptechniek, passeerbewegingen en vele succesvolle voorzetten. In 84 optredens was Vince Gino goed voor 8 doelpunten en 34 assists.

Na de succesvolle KNVB-beker campagne van de Blauwen in het afgelopen seizoen was bij de koning van de assist echter de mentale pijp enigszins aan het leeg geraken. Na de grote aandacht die het blauwe succes landelijk genereerde vond Vince Gino het lastig de knop om te zetten voor trainingen en wedstrijden welke werden gespeeld in een mindere entourage. Dit mondde daarom jammerlijk uit in het verliezen van Vince’ ongenaakbare status en een stap terug naar het tweede elftal. Dat dit uiteindelijk niet de beste oplossing voor beide partijen bleek te zijn werd wederzijds onderkend en heeft uiteindelijk geleid tot ontbinding van zijn contract.

Spakenburg zwaait een ragfijne speler, een leuke, bijzondere kerel, maar vooral een blauwe uit, die vele voetballiefhebbers heel veel plezier heeft gegeven. Vince Gino is overgeschreven naar DVS ’33, waar hij in. eerste instantie in een vriendenteam gaat spelen. Namens de club wensen we hem in ieder geval veel succes, zowel zakelijk als privé.