Skip to main content

In de eerste wedstrijd van het seizoen mocht Spakenburg 1 voor de beker aantreden tegen de titelconcurrent van afgelopen seizoen Palm 1. Met allebei een winst op zak trok Spakenburg 1 uiteindelijk aan het langste eind en mocht de schaal omhooghouden. Spakenburg wist hierdoor wat voor tegenstander ze aan zouden treffen en zonder sterkhouders van vorig seizoen Iwan en Thim was het een mooi moment om te kijken hoe de vlag er op dit moment bij hangt. 

Eerste helft

Na het fluitsignaal schoot Spakenburg uit de startblokken als jonge veulens die voor het eerst de wei weer in mogen. Door doelpunten van John, Willem (individuele acties) en Bram (mooie combinatie met Remon) stond Spakenburg binnen mum van tijd met 0-3 voor. Het leek een makkelijke wedstrijd te worden, maar Spakenburg was de wedstrijden van vorig seizoen nog niet vergeten en wist dat het nog lang niet gespeeld was. Palm begon hoog druk te zetten halverwege de eerste helft waar Spakenburg niet goed mee overweg kon en zich te ver naar achteren liet drukken. Verdedigend stond Spakenburg echter prima zijn mannetje en Palm kwam er maar moeilijk doorheen. Toch wist het vlak voor rust een goal tegen de touwen te schieten: 1-3 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Spakenburg de tegenstander wat hoger op te vangen, maar door onoplettendheid verloor Spakenburg onnodig de bal en viel al snel de 2-3. Spakenburg was meteen wakker en herpakte zich met een goede aanval waarin Martin met een prachtige uithaal de bal in de kruising wist te plaatsen: 2-4. Palm was weer aan zet en deed dit door Spakenburg weer ver naar achter te drukken. In deze periode van de wedstrijd was duidelijk dat er bij Spakenburg nog wel wat werk aan de winkel was op conditioneel gebied. Hierdoor ontstonden er veel kansen voor Palm en werd binnen een minuut of 5 de stand geheel omgekeerd. Door slordigheden en onnodig balverlies kwam Palm 6-4 voor. In het laatste gedeelte van de wedstrijd vond Spakenburg, gedreven door karakter en ongeloof, zijn laatste energie terug en wist Palm ver naar achteren te drukken. Al gauw werd de aansluitingstreffer gemaakt door Willem waardoor Spakenburg rook dat er meer te halen was: 6-5. Het leek er dan ook op dat er minimaal een gelijkspel over de streep getrokken zou worden, maar met nog zeker 6 goede mogelijkheden lukte het Spakenburg helaas niet om langszij te komen. Mede door goed keeperswerk van Palm. 

Uiteindelijk een wedstrijd met een hoop aanknopingspunten zoals dan zo vaak gezegd wordt door het trainersgilde. Zeker niet slecht voor een eerste wedstrijd, maar ook duidelijk dat er nog gebouwd moet worden aan conditie en wedstrijdritme! 

Volgende wedstrijd

Op donderdag 14 september om 20:00 speelt Spakenburg zaal 1 thuis in de Stormvogel haar eerste competitie tegen RKSV TOB 5 uit Amsterdam (een zaalvereniging met maar liefst 36 zaal teams). 

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Wedstrijd: Palm 1 – Spakenburg 1
Uitslag: 6-5
Locatie: Het Huis van Eemnes, Eemnes
Datum: Maandag 4 september 2023
Tijd: 20:50 uur
Type: Beker
Selectie: Willem Duijst, Harry de Jong, Bram Kok, Kamiel Vermeer (gk), John de Graaf ©, Remon de Graaf, Martin Koelewijn.
Afwezig: Iwan Bos, Peter Hogenbirk, Thim de Graaf, Niels de Jong