Skip to main content

Zaterdag 8 mei trad Spakenburg op tegen TEC uit Tiel. TEC stond onder leiding van het in Spakenburg welbekende trainersduo Van der Haar en Meijer. Waar voor Spakenburg niets meer te halen valt en het seizoen wel afgelopen is, hebben de mannen uit Tiel de punten nog hard nodig om de promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen.

TEC begon dan ook een stuk fanatieker aan de wedstrijd. Hierdoor kwamen de bezoekers in de 9e minuut al op voorsprong. Een opkomende Bo van Essen mocht zomaar het Spakenburgse zestienmetergebied in lopen waarna hij de bal de lange hoek in krulde en Spakenburg op een 0-1 achterstand bracht. Hierna volgde opeenvolgend twee vroege wissels vanwege blessures. In de 16e minuut verliet Hero van Lopik geblesseerd het veld en werd vervangen door Kevin van Diermen. Vijf minuten later was het raak bij TEC, daar moest Mijland geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door nummer 9, El Idrissi. Dit pakte absoluut niet verkeerd uit, aangezien El Idrissi een hoofdrol zou gaan spelen in de tweede helft. Op slag van rust kwam daar nog een kans voor Spakenburg. De Ruiter schoot van dichtbij, maar de bal vloog via de binnenkant van de paal zo het veld weer in.

TWEEDE HELFT

Spakenburg begon de tweede helft opportunistisch, maar TEC was veel gemotiveerder. Met een van achteruit opbouwend Spakenburg kwam daar de eerste kans in de tweede helft in de 52e minuut. Een goed verdedigende Vink veroverde de bal ver op eigen helft en bouwde op met uiteindelijk een pass richting de linker cornervlag voor Dekker, die na twee scharen de bal knap voor gaf. Floris van der Linden probeerde de bal in de lange hoek te koppen, maar de bal ging naast. TEC was in de tweede helft zeer gevaarlijk op Spakenburgs rechterflank. In de 57e minuut was El Idrissi, Artien te slim af. De Spakenburgse verdediger appelleerde nog voor een overtreding, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten. El Idrissi legde de bal rustig terug voor de goal en deze werd netjes inschoten door Bo van Essen, die hiermee zijn tweede goal maakte. Daarmee stond TEC op 0-2 en het werd er niet beter op toen Artien in de 61e minuut na een onbesuisde actie, een tackel met gestrekt been, het veld moest verlaten met een rode kaart. Met nog twintig minuten te spelen, een 0-2 voorsprong en een tegenstander met een man minder, liet TEC zich wat terugzakken. Hierdoor had Spakenburg iets meer balbezit, wat niet direct resulteerde in uitgespeelde kansen. De verdediging van TEC stond goed en regelmatig kwamen ze er met een gevaarlijke counter uit. Meermaals was hierin een hoofdrol weggelecht voor de nummer 9 van TEC, El Idrissi. In de 83e minuut werd zijn inzet beloond met een doelpunt waardoor hij de stand naar 0-3 bracht. Zo eindigde de wedstrijd in een verlies tegen een zeer gemotiveerd TEC.

 

Aanstaande zaterdag speelt Spakenburg uit tegen Rijnsburgse Boys die op jacht zijn naar de titel. Momenteel staan de zwartgelen op nummer twee met één punt achter op koploper AFC. Het duel op sportpark Middelmors begint om 15:00 uur, tot dan!

WEDSTRIJD IN BEELD

Foto’s door André Hakvoort