Skip to main content

De Blauwen mogen na een week competitierust weer aan de bak in speelronde 31. In deze ronde komt TEC uit Tiel op bezoek. Spakenburg speelt in principe nergens meer om en is veilig, TEC daarentegen heeft alle punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen. 

TEC

De ploeg van Hans vd Haar en Eric Meijers, beide geen onbekende bij Spakenburg, staat momenteel op de vijftiende plaats. Deze plek zal nacompetitie betekenen voor de Tielenaren. Op de veilige plek veertien staat Excelsior Maassluis. Beide ploegen hebben 32 punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Tricolores. TEC heeft 34 keer weten te scoren, maar moest 56 tegengoals incasseren. Exc. Maassluis wist 43 keer het net te vinden en moest 64 keer de bal uit de eigen goal grabbelen. Het verschil is daarmee miniem aangezien TEC dus op -22 staat en Exc. Maassluis op -21.
Afgelopen speelronde speelde TEC op het eigen sportpark met 0-0 gelijk tegen FC Lisse. Beide ploegen kregen goede kansen, maar met name TEC had via Bo van Essen de meeste mogelijkheden om de score te openen. De goals bleven echter uit en een puntendeling resteerde.
De twee wedstrijden daarvoor leverde geen punten op voor TEC. Tegen Kozakken Boys gingen de Tielenaren er met 4-1 af en tegen HHC Hardenberg was het zelfs een oorwassing van jewelste, in het inhaalduel ging TEC er met 7-0 af. De laatste overwinning was tegen Jong Sparta, op sportpark De Lok werd het 1-0 door een treffer van Bo van Essen.
De naam viel al twee keer eerder en hij is dan ook de clubtopscorer bij de ploeg in het oranje, Bo van Essen is goed voor 16 treffers en 4 assists en staat daarmee ook in de top drie van het algehele klassement in de Tweede Divisie.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel op plek 8 met 42 punten. De Koninklijke HFC staan een plek en punt boven Spakenburg en FC Lisse heeft evenveel punten en hetzelfde doelsaldo, maar Spakenburg heeft wel meer goals gemaakt en staat daarom boven de Lissenaren.
Twee weken terug speelden de Blauwen tegen de buren. Hoewel Spakenburg op 0-1 voorsprong kwam was de winst voor de rooien. In een zeer beroerde tweede helft draaide IJsselmeervogels het om en werd het zelfs vlak voor tijd 1-4. In de twee wedstrijden daarvoor wisten de Blauwen wel te winnen. Tegen de Treffers werd het 2-0 en uit tegen AFC werd het 1-2.
Bij Spakenburg is Floris van der Linden met 12 treffers en 6 assists de clubtopscorer. De boomlange spits zag afgelopen zondag dat hij ook de algehele topscorer is in het beker-seizoen 22/23 met vier goals. Een knappe prestaties en eentje voor in de boeken, net als het hele beker-seizoen voor de ploeg van Chris de Graaf.

Head-to-Head

Vorig jaar wisten de Blauwen thuis te winnen met 2-0, maar ging het puntloos naar huis vanuit Tiel met dezelfde uitslag in het voordeel van TEC. Dit seizoen won Spakenburg met 2-1 van TEC in de KNVB Beker en werd er in Tiel met 0-3 gewonnen door Chris de Graaf en zijn mannen.

De overige resultaten uit de voorgaande seizoenen zijn:
26-10-2019 | Spakenburg – TEC | 1-0
22-04-2017 | TEC – Spakenburg | 2-2
12-11-2016 | Spakenburg – TEC | 5-0

Tijd, plaats & arbiter

Het duel op sportpark de Westmaat staat onder leiding van Jesse Rozendal. Zijn assistenten zijn Rick van Rijn en Nick Veldhuis. De vierde official zaterdagmiddag is Teun van Pelt. Het eerste fluitsignaal klinkt om 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!