Skip to main content
Boy van de Beek gaat Spakenburg na dit seizoen verlaten en op een lager niveau voetballen. De 29-jarige voetballer uit Nijmegen maakte in de zomer van 2021 de overstap van De Treffers naar Spakenburg en de verwachtingen waren hooggespannen. Helaas scheurde Boy, tijdens een oefenduel in oktober 2021, de voorste kruisband van zijn linkerknie af, waarna hij een lange tijd uit de roulatie was. Normaal vergt het herstel negen maanden tot een jaar, maar de sympathieke middenvelder was anderhalf jaar uit de running. Hierdoor blijft het aantal wedstrijden dat hij voor Spakenburg speelde beperkt. Onlangs maakte Boy, in de wedstrijd tegen zijn vorige club De Treffers, zijn rentree in de basis.

 

Boy gaat volgend seizoen met vrienden voetballen bij zijn oude club Germania, dat uitkomt in de vierde klasse. ,,De laatste tijd merk ik soms dat ik er niet zoveel zin meer in heb als vroeger. Dat zegt heel veel voor mij”, zei Van de Beek onlangs tegen RTV Utrecht. ,,Ik heb het ook met werk hartstikke druk. Je gaat op een gegeven moment andere prioriteiten stellen.”

Boy heeft ondanks het beperkte aantal wedstrijden dat hij speelde een belangrijke rol gespeeld binnen de groep en we willen hem hiervoor bedanken. We wensen hem heel veel succes in de toekomst, zowel op als buiten het veld.