Skip to main content
Na Rijnsburgse Boys (2-0 winst) en AFC (0-2 verlies) is het alweer tijd voor kraker nummer drie! Deze keer gaat het om een uitwedstrijd en wel tegen de regerend kampioen Katwijk. De Blauwen en de oranjehemden hebben inmiddels een lange geschiedenis met elkaar. Op de Krom zijn al een paar speciale duels gespeeld. Zo werd Spakenburg kampioen na een 0-3 overwinning in 2012 en werd afgelopen jaar Katwijk zelf kampioen na een 1-2 zege op Spakenburg in het slotduel van de competitie.

KATWIJK

De ploeg van Anthony Correia staat momenteel op de derde plek in de Betnation Divisie. Ook AFC en HFC hebben net als Katwijk tien punten bij elkaar gespeeld, maar het doelsaldo van AFC is net iets beter en die van HFC net iets minder. Na vier wedstrijden zijn de Katwijkers nog ongeslagen. Bij drie van de vier wedstrijden werd er gewonnen en eenmaal moest de ploeg in het oranje tevreden zijn met een gelijkspel. De puntendeling was tegen Noordwijk. In de streekderby keek Katwijk al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar captain Susan stelde orde op zaken door tweemaal te scoren.

Afgelopen weekend werd het 1-2 voor de Katwijkers tegen Kozakken Boys. Op sportpark de Zwaaier kwam Katwijk op voorsprong door goals van Sietse Brandsma en Matthijs Hardijk. Vlak voor tijd bracht Mario Bilate de Werkendammers nog even terug in de wedstrijd, maar de 1-2 voorsprong kwam niet meer in gevaar.

De sterkhouders van Katwijk zijn onder andere goalie Jean-Paul van Leeuwen, Bart Sinteur, Tim Freriks en Kay Blokland. De nieuwe aanwinsten zijn onder andere de doelpuntenmakers van afgelopen weekend Brandsma (overgekomen van de Koninklijke HFC) en Hardijk (overgekomen van HHC Hardenberg).
De topscorer van Katwijk is momenteel Susan met vier treffers. In zijn kielzog zit Brandsma met twee treffers en twee assists.

Spakenburg

Bij de Blauwen werd de goede competitiestart afgewisseld met twee mindere wedstrijden qua uitslag. Tegen de Koninklijke HFC waren de Blauwen wel de betere ploeg, toch moest de equipe van De Graaf huiswaarts zonder punten. Afgelopen weekend tegen AFC werd er wederom verloren. Daar waar Spakenburg op voorsprong had moeten komen via Bo van Essen of Ahmed El Azzouti was het AFC dat tegen de verhoudingen op voorsprong kwam. In de tweede helft mocht Floris van der Linden aan de bak om zo Spakenburg terug in de wedstrijd te laten komen, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp. AFC maakte in de tweede helft nog een tweede treffer en Spakenburg bleef met lege handen achter.
Door de twee overwinningen en evenveel nederlagen staan de Blauwen momenteel op plek negen met zes punten. Quick Boys (wedstrijd minder), Rijnsburgse Boys (wedstrijd minder) en ACV hebben eveneens zes punten.
De topscorer bij Spakenburg is Wimilio Vink. Hij voert de Blauwe ranglijst nog steeds aan met twee treffers en één assist. Ahmed El Azzouti volgt met één om één.

Head-to-Head

Spakenburg en Katwijk kennen een lange en rijke historie met elkaar. Wie herinnert zich nog de spectaculaire 4-4 wedstijd toen Ricky van de Bergh met een Panenka een stipper wist te verzilveren en wat te denken van de eerdergenoemde Blauwe kampioenswedstrijd op sportpark De Krom die met 0-3 gewonnen werd door Spakenburg.

Vorig seizoen speelde de formatie van Chris de Graaf vlak voor de winterstop thuis tegen de ploeg van Anthony Correia. In een duel vol strijdlust trokken de Blauwen aan het langste eind. Een prachtige treffer van Luuk Admiraal zette Spakenburg op voorsprong en een ineens genomen corner van Wimilio Vink zeilde direct de goal in waardoor Spakenburg comfortabel de rust opzocht. Na de thee gaf Tim Freriks de Katwijkers hoop op een punt of misschien nog meer, maar het bleef bij de 2-1 en zo bleven de drie competitiepunten op De Westmaat.

Uiteraard was er vorig seizoen ook de bekerclash in de achtste finale van de KNVB-Beker. Een bloedstollende pot voetbal ontvouwde zich op De Westmaat. Spakenburg kwam voor via Floris van der Linden en Killian van Mil trok de stand weer gelijk. De stand bleef ongewijzigd tot aan de 120e minuut en penalty’s moesten de winnaar uitwijzen. Spakenburg trok, onder andere dankzij Alessandro Damen, aan het langste eind.

En zoals ook eerdergenoemd was de laatste wedstrijd tussen beide ploegen de kampioenspot van Katwijk. Na een gemiste pingel van Susan wist Spakenburg op voorsprong te komen door een penalty die wel verzilverd werd door Maurice de Ruiter. Kay Blokland zette niet veel later de 1-1 op het scorebord en wie anders dan Ahmed El Azzouti, toen nog in het oranje gehuld, scoorde de winnende 2-1. Voor Katwijk betekende een overwinning, ongeacht de uitslagen op de andere velden, het kampioenschap en zo kon de vlag in de top en wist Katwijk de zevende ster bij te schrijven.

De resultaten uit de voorgaande seizoenen waren:

05-04-2022 | Katwijk – Spakenburg | 2-2
04-09-2021 | Spakenburg – Katwijk | 2-3
03-10-2020 | Spakenburg – Katwijk | 3-2
09-11-2019 | Spakenburg – Katwijk | 4-2
09-02-2019 | Katwijk – Spakenburg | 2-1
08-09-2018 | Spakenburg – Katwijk | 2-1
13-05-2017 | Spakenburg – Katwijk | 1-2
10-12-2016 | Katwijk – Spakenburg | 1-0

LIVESTREAM

Vanwege maatregelen vanuit de gemeente Katwijk zijn supporters uit Spakenburg niet welkom bij deze wedstrijd. Een reguliere livestream kan helaas niet verzorgd worden, maar in de kantine zal wel de analyse-stream uitgezonden worden. De analyse-stream is in de regel bedoelt voor de trainers en de staf en zal dus anders geregistreerd worden dan je gewend bent. Het gaat bijvoorbeeld om een wat meer uitgezoomde cameraregistratie, maar de wedstrijd is desalniettemin prima te volgen. Kom dus zeker gezellig langs in de Blauwe kantine!

Tijd, plaats & arbitrage

De wedstrijd op sportpark de Krom staat onder leiding van de heer Dave de Vries en hij zal worden geassisteerd door de heren Patrick Otten en Jack Reinshagen. De vierde official is de heer Luca Cantineau. De leidsman is sinds het seizoen 2021-2022 actief in de tweede divisie en hij floot tot nu toe vijftien wedstrijden waarbij hij in totaal twintig gele kaarten trok en de rode kaart op zak hield.
De wedstrijd zal in gang worden gebracht om half vier. Tot in de Blauwe kantine en Forza Blauwen!