Skip to main content
Afgelopen donderdagavond was het dan zo ver. Na het kampioenschap van vorig jaar mochten de mannen van zaal 1 het een niveautje hoger gaan proberen. De eerste competitiewedstrijd werd thuis gespeeld tegen TOB Rksv 5 uit Amsterdam. Wellicht kwam het door de splinternieuwe outfits maar de Spakenburgers starten scherp. Al na 3 minuten lag de bal in het net bij de tegenstander; Remon de Graaf scoorde knap uit een zeer moeilijke hoek.

Al snel bleek dat de gasten uit Amsterdam over veel voetballend vermogen beschikten, ze hadden veruit het meeste balbezit. Ze kwamen er alleen niet doorheen. Spakenburg 1 verdedigde scherp en stond goed in de organisatie. Onderling werd er goed gecoached en werd er geloerd op de counter.

Toen Thim de Graaf de 2-0 maakte voelde Spakenburg dat ze dit niet meer moesten weggeven. Het vertrouwen groeide en er werden veel kansen gecreeerd. Het enige minpunt van de avond was het afmaken van de kansen. Veelal was de eindpass net niet helemaal goed waardoor de gasten toch nog in de wedstrijd bleven. Pas in de laatste 20 seconden van de wedstrijd scoorde de tegenstander met een afstandschot. Vrijwel direct na de aftrap floot de goed leidende scheidsrechter Van Wegen af en konden de eerste 3 punten worden bijgeschreven. De 2-1 was een magere afspiegeling van de wedstrijd gezien de vele gemiste kansen.

De volgende wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd om 20:00, op donderdagavond 28 september komt Zwaluwen Utrecht naar De Stormvogel.