Skip to main content

In speelronde 29 zullen op de Blauwe zijde van de Westmaat twee ploegen uit het linker-rijtje het tegen elkaar opnemen. De Treffers zijn in principe uitgespeeld en Spakenburg heeft officieel nog wat punten nodig om definitief niet meer aan de p/d-plekken te hoeven denken.

De  Treffers

De mannen van Lee-Roy Echteld staan momenteel op de zesde plaat in de Jack’s League. De ploeg heeft een lange tijd kunnen denken aan de strijd om het kampioenschap, maar de Groesbeekers zijn door de huidige vorm-dip weggezakt richting de grijze middenmoot.

Afgelopen weekend werd er tegen FC Lisse gelijkgespeeld, maar tegen Kozakken Boys en Jong Sparta werd er met 3-1 en 1-3 verloren. Alleen de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC was een tijdelijke opsteker toen er met 0-4 werd gewonnen. De drie wedstrijden daarvoor moesten de roodzwarten ook een nederlaag slikken tegen Katwijk (2-3), HHC Hardenberg (3-1) en Rijnsburgse Boys (1-2).

Zoals gezegd moest De Treffers tegen Lisse genoegen nemen met een puntendeling. De Groesbeekers kwamen nog wel op voorsprong via Willem den Dekker, maar in de tweede helft kwam Lisse via een mooie omhaal van David Verweij langszij. Verdere doelpunten bleven uit en zo wist de Treffers in ieder geval een punt bij te schrijven.

Bij de ploeg uit Groesbeek is Jordy Thomassen de topscorer met elf treffers en negen assists. Willem den Dekker volgt met acht goals en vier beslissende voorzetten.

Spakenburg

Bij de ploeg van Chris de Graaf lag een lange tijd de focus op de prachtige wedstrijden in de KNVB-Beker. Sinds vorige week is dat sprookje definitief voorbij, hoewel deze vertelling natuurlijk nog vaak de revue zal passeren.

Afgelopen weekend lieten de Blauwen direct zien dat de focus weer op de competitie lag. Tegen de koploper, in het hol van de leeuw, wist Spakenburg met 1-2 te winnen. Via Masies Artien kwam Spakenburg vroeg op voorsprong, maar Tim Linthorst trok de stand snel weer gelijk. Na iets meer dan een half uur moesten de Amsterdammers verder met tien man nadat Gladwin Curiel rood kon vertrokken door een tackle op Dwayne Green.

In de tweede helft kwam Spakenburg weer snel op voorsprong, nu via goudhaantje Floris van der Linden. De Blauwen moesten vervolgens de score verdedigen, kregen nog wat kansen via de uitbraak op 1-3, maar hielden uiteindelijk met werklust stand. Zo konden er weer een keer drie punten worden bijgeschreven. Dat maakte het sowieso een mooie middag voor de Blauwen, daarnaast was het de eerste zege in de Tweede Divisie tegen AFC en daarom smaakte de overwinning extra zoet.

Bij Spakenburg is Floris van der Linden weer de enige met elf doelpunten achter zijn naam door de treffer tegen AFC. In zijn kielzog zit Luuk Admiraal met tien goals.

Head-to-Head

In het eerdere treffen dit seizoen werd er op sportpark Zuid gelijkgespeeld. Via Wimilio Vink kwam Spakenburg al na vijf minuten op voorsprong door een fraaie treffer. In de tweede helft mocht Brian Campman aanleggen voor een penalty die benut werd ook.

Vorig jaar werd het in de uitwedstrijd 1-0 voor de Treffers via een goal van Rick Wouters. In de return was het een doelpuntenfestijn en werd het 5-2 voor de Blauwen door maar liefst vier treffers van Floris van der Linden en één treffer van Lowie van Zundert.

07-12-2019 | De Treffers – Spakenburg | 4-006-04-2019 | Spakenburg – De Treffers | 1-015-12-2018 | De Treffers – Spakenburg | 1-421-01-2017 | Spakenburg – De Treffers | 3-4
27-08-2016 | De Treffers – Spakenburg | 1-0

Tijd, plaats, arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Maurice Paarhuis Zijn assistenten zijn Michiel Tramper en Robert Bruining. De aftrap is om de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!