Skip to main content

Terwijl ieders blik op de halve finale tussen Spakenburg en PSV is gericht, moeten de mannen van Chris de Graaf eerst afrekenen met OFC. De hekkensluiter van de Tweede Divisie zou als een goede generale moeten dienen, maar onderschatting ligt altijd op de loer in het voetbal.

Oostzaanse Football Club

De ploeg in het zwartgeel staat, zoals gezegd, onderaan in de Jack’s League. Dat OFC een zwaar seizoen tegemoet zou gaan werd door vele op voorhand al wel gedacht en die gedachtes kwamen ook uit. Pieter Mulders en zijn mannen wisten pas drie wedstrijden in winst om te zetten, speelde vijfmaal gelijk en moesten achttien nederlagen lijdzaam toezien. De buit is tot nu toe veertien punten en de ploeg staat daarmee zes punten achter op IJsselmeervogels. De buren hebben op de huidige positie recht op p/d-wedstrijden en OFC zou met deze eindstand direct degraderen. Om tot p/d te komen staat OFC dus nog een hele kluif te wachten.

Afgelopen weekend wist de ploeg uit Oostzaan wel een puntje in te lopen doordat er op eigen veld gelijk werd gespeeld tegen FC Lisse met 0-0. De vijf wedstrijden daarvoor werden vrij fors verloren. De laatste overwinning was vlak voor die slechte reeks. Toen werd er verrassend gewonnen tegen HHC Hardenberg. Op sportpark De Boshoek werd het 0-2 door goals van Niels Butter en Niels Springer.

Bij OFC is Niels Butter ook het goudhaantje. De spits is goed voor tien treffers en twee assists.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel op een tiende plaats. Afgelopen weekend werd er door Spakenburg niet gespeeld omdat het de week daarvoor al speelronde 26 had afgewerkt tegen Quick Boys. Tegen de Katwijkers werd het 4-2. Doordat alle andere ploegen afgelopen weekend wel speelden en doordat de Koninklijke HFC won van IJsselmeervogels daalde Spakenburg een plekje op de ranglijst.

De Blauwen zitten in de competitie in een beduidende mindere fase, zeker als je de resultaten afzet tegen de successen in de KNVB-beker. Tegen Noordwijk werd het nog 3-3, maar tegen Scheveningen en Quick Boys bleven de Blauwen puntloos.

Voor de Blauwen is het voor de stand op de ranglijst dus lekker als er weer eens gewonnen kan worden. Tel daarbij op dat de wedstrijd van de eeuw tegen PSV voor de deur staat waarbij het lekker is om met een goed gevoel richting de halve finale van de KNVB-beker te gaan.

Bij Spakenburg staan twee spelers op tien goals. Floris van der Linden en Luuk Admiraal wisten even vaak het net te doen bollen. Floris van der Linden staat wel aan kop wat betreft assists, de targetman van Spakenburg heeft er vijf en Luuk Admiraal heeft er twee.

Head-to-Head

In de eerdere wedstrijd in Oostzaan werd het 0-2 voor de Blauwen door twee treffers van Luuk Admiraal in de tweede helft.

De Blauwen en zwart-gelen troffen elkaar in 2019 ook al een keer. Dit was in de 16e finale van het KNVB-bekertoernooi. Het bleef na 120 minuten 0-0 tegen het stugge OFC. Penalty’s moesten beslissing brengen. OFC miste eenmaal en Barry Beijer schoot als laatste van de vijf raak en daarmee ging Spakenburg in de koker. Ajax kwam toen als tegenstander uit de bus en achteraf bezien schoot Barry Beijer een hele waardevolle penalty binnen.

Tijd, plaats, arbitrage

De wedstrijd tussen Spakenburg en OFC staat onder leiding van Nick Smit. Zijn assistenten zijn Jeremy van der Ley en Daniel Vloedgraven. Als vierde official staat Dennis Smit langs de lijn. De wedstrijd op de Blauwe zijde van De Westmaat zal in gang worden gebracht om 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen